Társoldalunk:

Durván korlátozza a FIA Micheliszék autóját Zandvoortra

2018.05.18. 07:02

Visszavetetnek a motorerőből, a hasmagasságot is változtatják a Hyundai i30 N TCR-eknél a túraautó-világkupa következő fordulójára, hogy valamelyest visszavegyék a koreai gyártmányok előnyét.

Az FIA és a TCR kategória hét eleji döntése, és a legfrissebb BoP (Balance of Performance) alapján Hollandiában 2.5 százalékkal csökkentett motorerővel, és 20 milliméterrel nagyobb hasmagassággal indulhatnak a Hyundaiok. A 60 kg-os kompenzációs súly érvényben marad a márkánál, a Honda továbbra is plusz 20 kg kénytelen cipelni, csakúgy, mint a Nürburgringen. A többi márka büntetősúlyát mérséklik: az Alfa Romeók, az Audik és a Peugeot-ok húsz kilóval, a Cuprák és a Volkswagenek 10 kilóval könnyebbek lesznek. A Hyundaiok és a Hondák súlya nem változik, ez alapján a Hyundai i30 N TCR-ek futnak majd a legnagyobb maximum súllyal a mezőnyben - írja a touringcartimes.com.

A mezőny összerázása a cél, a kérdés csak az, hogy a változtatás garancia-e a még izgalmasabb versenyekre?Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

Mindezzel a mezőny erősorrendjének kiegyenlítése a cél, a Hyundaiok ugyanis eddig látható fölényben voltak, összetettben a bajnokság első négy helyén csak a márka autóit találni. A változtatással gyakorlatilag hangyányi esélye is alig maradt Micheliszék autójának a jó eredményre.

A www.touringcartimes.com táblázata a korlátozásokrólForrás: touringcartimes.com

Pünkösd miatt rendhagyó lesz a hétvége menetrendje, de érdemes figyelni a WTCR és a TCR Európa-kupa futamait is, előbbiben Michelisz Norbert mellett Nagy Norbert és Szabó Zsolt képviseli magyarországot, utóbbiban a M1RA versenyzőjének, Nagy Dánielnek, valamint Tassi Attilának és Jedlóczky Márknak is szurkolhatunk.

Szombat

9.30 - TCR Európa-kupa első szabadedzés
11.50 - WTCR első szabadedzés
13.20 - TCR Európa-kupa második szabadedzés
15.00 - WTCR második szabadedzés
15.45 - TCR Európa-kupa időmérő

Vasárnap

8.30 - WTCR első időmérő
12.20 - TCR Európa-kupa első futam
16.20 - WTCR első futam

Hétfő

8.30 - WTCR második időmérő
12.00 - WTCR második futam
14.55 - TCR másdoik futam
16.30 - WTCR harmadik futam

Az online és tévés közvetítések mellett a vasárnapi és hétfői versenyekről percről percre beszámolunk az Origón.