Vágólapra másolva!
A M1RA-s Nagy Dániel a harmadik, a Hell Energy Racing with KCMG versenyzője, Tassi Attila a hetedik helyről indult a TCR Európa-kupa második zandvoorti futamán. Nagy a rajt után rosszul jött ki a helyezkedésből, az autója is megsérült a lökdösődésben. 

Ennek ellenére derekasan verte vissza a támadásokat Nagy Dániel. A M1RA versenyzője ameddig csak tudott, hősiesen védekezett a bal elején sérült autóval, és még az éppen pontszerző tizedik helyen tudta behozni a Hyundait. Csapattársa, Francisco Mora a 17. helyről rajtolva a kilencedik lett, hatalmasat versenyzett.

Nagy Dániel és Stian Paulsen most is összeakadt, vizsgálják is az esetet Forrás: PHOTO 4/PHOTO 4/Photo 4

Tassi Attila egész verseny alatt, szinte végig támadni tudott, szépen jött fel a hetedik helyről egészen a negyedikig, menet közben Naggyal is összeakadt, de mindketten éretten versenyezve oldották meg a helyzetet, Tassi végül el tudott menni a sérült autóval küszködő Nagy mellett. Tassi ezután hosszú körökön át próbálta megelőzni a harmadik helyen autózó holland Danny Kroest. Többször is elé tudott kerülni, de a helyi hős mindannyiszor visszaverte a próbálkozásokat, így a vasárnapi második helyezés után hétfőn nem sikerült dobogóra állnia Tassinak.

Tassi Attila majdnem megszerezte a harmadik helyet Forrás: PHOTO 4/PHOTO 4/Photo 4

A szintén holland Jaap van Lagen elképesztő showt csinált a verseny alatt, a kilencedik helyről indulva a második lett, parádés támadásokat és előzéseket mutatott be.

A TCR Európa-kupa zandvoorti futamának első tíz helyezettje: Files, Van Lagen, Kroes, Tassi, Richard, Azcona, Moller, Mora, Nagy, Abreu. Jedlóczky Márk a 13. lett.

Összetettben holtverseny alakult ki az élen, Borkovicnak és Azconának egyaránt 66-66 pontja van. Files követi őket 50 ponttal, majd jönnek a magyarok: Nagy a negyedik 44, Tassi az ötödik 41 ponttal.

Két hét múlva Spában folytatódik a TCR Európa-kupa sorozata.