Budapesten ette élete legjobb steakjét a volt Forma-1-es pilóta

DTM - Deutsche Tourenwagen-Masters Sports motorsport DTM Deutsche Tourenwagen-Masters racing motor RACE
06 May 2018, Germany, Hockenheim: Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM) at the Hockenheimring, 2nd race. Timo Glock of Germany gestures during the victory ceremony. Glock won the 2nd race. Photo: Uwe Anspach/dpa
Vágólapra másolva!
Szinte már hazajár Magyarországra Timo Glock, a BMW német túraautó-bajnokságban szereplő pilótája. A volt Forma-1-es versenyző felemás hétvégét zárt a DTM magyarországi állomásán: a szombati versenyen csak a tizennegyedik lett, vasárnap egy rendkívül izgalmas - és sajnos balesetekkel teli - futamon viszont a második helyen ért célba. A vasárnap reggeli kerekasztal-beszélgetésen az Origo kérdésére elárulta, mit szeret legjobban Budapestben.

A BMW-k meglepetésszerű rossz teljesítménye után hosszasan vizsgálták, mi lehetett az oka annak, hogy a szombati napon csak a mezőny hátsó felében végeztek az autók.

adatokat elemeztünk, de ma tiszta lappal kezdünk mindent, az időmérőt és a versenyt is, meglátjuk" - mondta bizakodva, ekkor még nem tudhatta, hogy az őrült vasárnapi futamot végül hármas BMW befutóval intik le.

Timo Glock imádja Magyarországot Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

Néhány hete, a május elsejei Nagy Futamon is járt Budapesten, a rendezvényen már szinte törzsszereplőnek számít, de nem is tagadja, hogy imádja a magyar fővárost. Az Origo kérdésére, hogy nem gondolkodott-e budapesti ingatlanvásárláson, nevetve válaszolt:

Gyakran jövök Budapestre, a Forma-1 miatt és a DTM-mel is, a Nagy Futamra is visszajárok, őszintén mondom, igazán élvezem, nagyon szeretek itt lenni.

A Nagy Futamon már mondhatni, hogy rendszeresen füstöli a gumikat Fotó: Mudra László - Origo

Sajnos a várost nem ismerem még túl jól, versenyhétvégéken ugye nem sok idő van városnézésre. De amit láttam a belvárosból, az lenyűgözött, hangulatos helyeken, fantasztikus éttermekben jártam, és

itt ettem életem eddigi legjobb steakjét. Imádom Budapestet!"

- áradozott fővárosunkról a német versenyző, aki három forduló után vezeti a DTM összetett pontversenyét.

Timo Glock azt is elárulta, hogy nemcsak Budapestért, hanem a Hungaroringért is odavan, az egyik kedvencének nevezte a mogyoródi pályát.

„Többször is dobogóra állhattam itt a különböző sorozatokban, az első dobogós Forma-1-es helyezésemet is itt szereztem,

a GP2-ben is jól mentem, és a DTM versenyein is sikerült már hungaroringi trófeákat szereznem, jó emlékeim és élményeim vannak a pályával kapcsolatban."

Izgalmas versenye volt a Hungaroringen vasárnap: a rajt utáni kicsúszással utolsó helyre esett vissza, de másodikként ért célba. Forrás: ITR

A Forma-1 és a DTM közötti különbségekről klasszikus német eleganciával válaszolt, azt viszont egyértelműen kijelentette, hogy miben látja az F1 gyengepontját. „Sokkal kevesebb aerodinamikai szabályozásra lenne szükség, mert jelenleg nincs igazi verseny, ha mégis egymás mögött vannak az autók, akkor meg tönkreteszik a gumikat. Persze

nehéz a két sorozatot összehasonlítani, hiszen alapvetően másak a célkitűzések.

A Forma-1-ben a legfejlettebb technika megalkotása a cél, ezzel szemben mi a DTM-ben arra törekszünk, hogy minél kevesebbe kerüljön a sorozat. Emellett egyes szabályok előírják, hogy bizonyos alkatrészek minden gyártónál egyformák kell, hogy legyenek."

A Forma-1-et és a DTM-et is jól ismeri Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

A közönségkedvenc Glock arról is beszélt, mennyire örül neki, hogy Alex Zanardi a DTM olaszországi fordulóján versenyezni fog. „Várom, hogy lássam az autóban, igazi kihívás lesz neki, hiszen a DTM autók speciálisak. Nem biztos, hogy már az első alkalommal versenyképes lesz, de bármi megtörténhet, és

a legfontosabb, hogy élvezzen minden autóban töltött percet.

Remélem, hogy jó kis futamaink lesznek Misanóban."

Az Origónak sikerült Alex Zanardival is váltania néhány szót a BMW hungaroringi vendégvárójában. A háromszoros paralimpiai bajnok, korábbi Forma-1-es és WTCC-versenyző kicsit sajnálta, hogy a DTM szombati futamán rosszul szerepeltek a BMW-k, ugyanakkor igyekezett már más szemmel is nézni a versenyt.

„Próbáltam a lehető legtöbb részletre figyelni, hogy amikor Misanóban majd autóba ülök, a lehető legfelkészültebb legyek.

Nem tudok elszakadni a versenyzéstől, folyamatosan újabb és újabb kihívásokat keresek, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen lehetőségeim adódnak" - mondta az Origónak az élő legenda.

A DTM második budapesti futamáról itt írtunk részletesen.