Társoldalunk:

Michelisz újra az élmezőnyben: őrült időmérőn harmadik lett

2018.06.23. 15:30

Négyszer szakították meg piros zászlóval a túraautó-világkupa portugáliai fordulójának első időmérőjét. A Vila Real utcáin kialakított pályán a figyelmeztető bólyák és balesetek okoztak folyamatos fennakadást.

Képtelen volt tíz percet egyben megtenni a WTCR mezőnye Vila Realban: kétszer azért állították meg az időmérőt, mert egy-egy bólyát kiütöttek a versenyzők a helyükről, kétszer pedig kisebb kicsúszás miatt. Előbb Morbidelli, majd Vernay is eltalálta a szalagkorlátot, a mentés idejére megszakították az etapot.

Nagy Norbert (balról), Michelisz Norbert és Mato Homola itt már a következő, szlovákiai versenyre készülForrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

A BRC Racing Hyundai i30 N TCR-ével versenyző Michelisz Norbert az elejétől fogva jó tempót autózott, nem úgy, mint a legutóbbi fordulón, Zandvoortban. Hollandiában a kiegyenlítő- és kompenzációs nehezítések miatt csak a mezőny végén vergődtek a koreai gyártó autói, most azonban valamennyit visszakaptak a Hyundaiok: Portugáliában 10 mm-rel alacsonyabb hasmagassággal, és 10 kg-mal kevesebb ballasztsúllyal mehetnek, a 97.5 százalékra csökkentett motorteljesítményen azonban nem változtattak. A piros zászlókkal teletűzdelt időmérőn nem volt könnyű tartani a ritmust, de a magyar versenyzőnek sikerült.

Nem volt a legegyszerűbb időmérő. Volt, amikor szerencsés voltam, mert épp átjöttem a célvonalon a megszakítás előtt, de volt, amikor nem, nehéz volt így autózni. Alapvetően örülök a harmadik helynek, sokkal többet nem tudtam volna ehhez a köridőhöz hozzátenni, ez volt ma maximum. Jobb volt az autó, mint amire számítottam az új BoP-vel, a hétvége előtt még az első tízbe kerülés tűnt csak reális célnak. Most azonban, hogy tempóból megvan a harmadik legjobb idő, abban benne van az is, hogy egy problémamentes hétvégén pontokat gyűjthetünk. Kulcsfontosságú a rajt, és hogy a jokerkört hogyan tudjuk időzíteni" - mondta az Origónak Michelisz Norbert.

A mezőny másik két magyarja, a Zengő Motorsport Cuprájával versenyző Szabó Zsolt a 12., Nagy Norbert a 23. helyen zárta az időmérőt. A pole pozíciót a Sébastien Loeb Racing Volkswagen Golfjával Rob Huff szerezte meg, második helyről csapattársa, Mehdi Bennani indulhat.

Az első portugáliai futam magyar idő szerint 16.40-kor kezdődik.