Társoldalunk:

Fájós csuklóval is hatalmasat autózott Michelisz

2018.06.24. 17:43

A kilencedik helyről rajtolt, ötödikként ért célba a túraautó-világkupa portugáliai hétvégéjének második futamán Michelisz Norbert. A BRC Racing magyar versenyzője úgy teljesítette a versenyt, hogy a csuklója a szombati tömegbalesetben megsérült, egész nap komoly fájdalmakkal küzd. 

Az audis Gordon Shedden, valamint Yvan Muller - utóbbi saját csapatának Hyundai i30 N TCR-ével - indult az első sorból Vila Realban, az utcai pályán megrendezett fordított rajtrácsos futamon. A WTCR mezőnye most szépen jött el a rajtnál, a szombati megabaleset után mindenki óvatosabb volt kicsit, figyeltek egymásra a versenyzők. A Peugeot 308TCR-t hajtó szlovák Mato Homola ügyesen helyezkedett, és már az első körben megelőzte Mullert.

Fájós kézzel versenyzett hatalmasat MicheliszForrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

A mezőny hátsó felében is volt egy kis lökdösődés, Guerrieri jött ki belőle legrosszabbul: Vervisch olyan keményen találta el, hogy az all-inkl.com Münnich Motorsport Hondájával nem tudta folytatni a versenyt az argentin. Vervisch boxutca-áthajtásos büntetést kapott a manőverért, az elején autózó Shedden idejéhez pedig hozzáadtak öt másodpercet, amiért levágott egy sikánt, ezzel pedig bukta a futamgyőzelmet a brit versenyző.

A jokerkörök ügyes időzítésével Michelisz eközben szépen lépdelt előre, négy helyet javítva ötödikként ért célba úgy, hogy a szombati balesetben szerzett csuklósérülése miatt komoly fájdalmak gyötrik. 

A fordított rajtrácsos futam első tíz helyezettje: Homola, Muller, Oriola, Vernay, Michelisz, Shedden, Ehrlacher, Panis, Tarquini, Björk. 

A portugáliai hétvége utolsó versenye magyar idő szerint 18.10-kor kezdődik.