Mick Schumacher ugyanazt a DTM-es autót vezetheti, amit Kiss Norbert

Horizontal BUST HEADSHOT CAP
Mick Schumacher, German racing driver and son of seven-time Formula One champion Michael Schumacher, is pictured after the qualifying session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 1, 2018 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher is pályán lesz német túraautó-bajnokság nürburgringi hétvégéjén. Nemcsak saját sorozatában, a betétfutamként rendezendő Forma-3-ban, hanem egy DTM-taxiban is láthatják a nézők a 19 éves német versenyzőt. Ugyanabban az autóban, amit a sorozat magyarországi állomásán a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, Kiss Norbert is tesztelt.

A Mercedes-AMG C63 DTM-et élmény- és bemutatóautóztatásra használják a DTM-ben, a soron következő, nürburgringi állomáson a F3 összetettjében negyedik helyen álló Mick Schumacher viheti el néhány körre az ötszáz lóerős autót. A DTM promótere, Gerhard Berger kérte fel a feladatra a kis Schumit, aki most először tesztel túraautót.

Mick Schumacher idén még F3-ban megy, jövőre szeretne eggyel feljebb lépni Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A DTM hungaroringi állomásán a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, Kiss Norbert is kipróbálhatta a a 4 literes, V8-as motorral felszerelt, 500 lóerős versenyautót.