Vágólapra másolva!
Kőkeménynek ígérkezik a pilótafelállás a Lynk & Co Cyan Racingnél a túraautó-világkupában: a már korábban bejelentett Thed Björkhöz és Yvan Mullerhez a WTCC háromszoros világbajnoka, Andy Priaulx csatlakozik. A fiatal Yann Ehrlacher érkezését hivatalosan még nem jelentették be ugyan, de már nyílt titok, hogy ő lesz a csapat negyedik versenyzője.

A hónap elején előbb a Hyundai Motorsport bejelentése szólt nagyot, mikor nyilvánosságra hozták, hogy Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini mellett Nicky Catsburg és Augusto Farfus is a koreai gyártó autóival versenyez a WTCR 2019-es szezonjában.

Andy Priaulx és a Lynk & Co 03 TCR Forrás: Joakim Åström/Joakim Åström

A Lynk & Co Cyan Racing ezek után azzal indította a hetet, hogy bejelentette a WTCC 2005-ös, 2006-os, 2007-es bajnokának érkezését. Priaulx utoljára 2010-ben szerepelt a túraautó-világbajnokságban, utána a DTM-ben és a brit túraautó-bajnokságban próbált szerencsét. A 44 éves brit pilóta amellett, hogy a Geely Group Motorsport által fejlesztett Lynk & Co 03 TCR versenyautót vezeti majd jövőre a WTCR-ben, de mellette folytatja a Forddal közös programját az Endurance Világbajnokságon.

Újabb legenda a WTCR mezőnyében Forrás: Joakim Åström/Joakim Åström

Érkezésével majdnem teljes a túraautó-világbajnokok mezőnye a WTCR 2019-es szezonjában, egyedül José Maria Lopez hiányzik a bajnokok közül.

A WTCR 2019-es idénye április 5-7-én Marokkóban kezdődik.