Társoldalunk:

Júliusban megint Red Bull Air Race Budapesten

2019.01.31. 10:10

Ismét Magyarországra érkezik a Red Bull Air Race. A világbajnoki mezőny július 13-14-én küzd meg a pontokért Budapesten, a Duna fölött. 

2019-ben a Red Bull Air Race világbajnoki címéért folytatott küzdelem nyolc lenyűgöző helyszínen zajlik majd, kezdve a már megszokott kedvencekkel, a csúcsponton pedig egy olyan országban, amely először látja vendégül a futamot - írja a sorozat hivatalos oldala. 

A Red Bull Air Race küzdelmei már télen, február 8-9-én megkezdődnek az első helyszínen, Abu-Dzabiban. A világ 14 legjobb versenypilótája, köztük az új világbajnok cseh Martin ©onka ezután egész szezonon átívelő szikrázó hadjáratra készül a világbajnoki cím megszerzéséért.

Jut egy kis látvány júliusraFotó: Medgyesi Milán - Origo

A szezon előrehaladtával a 370 km/órás sebességgel száguldó verseny egy később megnevezendő európai helyszín után az oroszországi Kazanyba települ, immár harmadik alkalommal. Ezután a nyári időszak klasszikusa, Budapest következik, ahol 25 méteres légikapuk emelkednek a Duna vízszintje fölé. Szeptemberben a futam visszatér a japán rajongókhoz Csibába, a repülőgépek pedig Ázsiában maradnak egészen a szezon hatodik megmérettetéséig, amelynek helyszíne egyelőre meglepetés.

A rivalizálás várhatóan az Indianapolis Motor Speedway-en rendezett utolsó előtti futamnál fog igazán kiéleződni, ahol a pilóták ismét azért küzdenek majd, hogy a pálya történetének legjobbjai közé kerüljenek, valamint megkaparintsák a világbajnokság egyre fogyó pontjait.

A szezon fináléjában olyan izgalmak várhatók, mint még soha, ugyanis a 2019-es Red Bull Air Race világbajnokát a verseny történetének egy teljesen új helyszínén, Szaúd-Arábiában koronázzák meg.

2019-es Red Bull Air Race versenynaptár
Február 8-9.: Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek
Időpont hamarosan: Európa
Június 15-16.: Kazany, Oroszország
Július 13-14.: Budapest, Magyarország
Szeptember 7-8.: Csiba, Japán
Időpont hamarosan: Ázsia
Október 19-20.: Indianapolis, Egyesült Államok
November 8-9.: Szaúd-Arábia