Társoldalunk:

Budapesten versenyeznek a világ legjobb terepmotorosai

2019.02.09. 11:45

Elképesztő látvány fogadja a motorsport szerelmeseit este a Papp László Budapest Sportarénában. A Super enduro GP terepmotoros-világbajnokság magyarországi fordulóján a krossz- és az enduro motorozás elemei ötvöződnek a csarnokban felépített, egyedi versenypályán.

A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) égisze alatt zajló vb-sorozat idei negyedik viadalát rendezik Budapesten, ahol a szakág nemzetközi sztárjai mellett hazai versenyzőknek is szurkolhatnak majd a nézők.

A szervezők tájékoztatása szerint juniorok és felnőttek is versenyeznek a budapesti viadalon. A résztvevők között ott lesz a vb-címvédő, egyesült államokbeli Cody Webb, valamint honfitársa, a korábbi vb-győztes Colton Haaker és a hatszoros világbajnok lengyel Taddy Blazusiak, illetve magyar részről Firtosvári Gábor, Holló Bence és Zsigovits Norbert.

A pálya építéséhez 1500 tonna földet használtak felForrás: NurPhoto/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

A pálya megépítéséhez csaknem 1500 tonna földet, 100 tonna sziklát, közel 100 köbméter farönköt és 50 tonna homokot szállítottak az arénába, ahol a versenyt egy nagyszabású show-val színesítik.

A motorosok Lengyelország, Németország és Spanyolország után versenyeznek Magyarországon. A vb utolsó fordulóját március 9-én, Bilbaóban rendezik.

A budapesti program szombaton 18 órakor kezdődik.