Társoldalunk:

December közepén, villanyfényes futam lesz a WTCR szezonzárója

2019.02.14. 07:35

Minden értelemben szokatlanul későn ér majd véget a túraautó-világkupa 2019-es szezonja. Az áprilisban, Marokkóban induló évad utolsó versenyhétvégéje december 13-a és 15-e között lesz a malajziai Sepangban, ahol az utolsó futamot helyi idő szerint este hét órakor, vagyis villanyfényben indítják el. A WTCR mezőnye ráadásul a Motoros Endurance Világbajnoksággal egyszerre érkezik az ázsiai pályára. 

Az időtervről egyelőre csak annyit tudni, hogy mindkét bajnokság edzései csütörtökön és pénteken lesznek, a FIM EWC nyolcórás futamát szombaton rendezik. A motorverseny világosban rajtol el és sötétben intik majd le a mezőnyt. A WTCR három futamát így kénytelenek vasárnapra besűríteni a szervezők, az utolsó verseny este hétkor kezdődik, ez lesz a világkupa első villanyfényes futama, korábban, a WTCC-ben volt már ilyen Katarban. 

Egy nap alatt három futam, az utolsó villanyfényben vár MicheliszékreForrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

"Büszkék vagyunk rá, hogy a Sepangi Nemzetközi Versenypályával együtt dolgozhatunk, ezzel új fejezetet írunk az ország és Délkelet-Ázsia motorsport történetében. Izgalmas és eseménydús hétvégének ígérkezik. A FIA WTCR és a FIM EWC promótereként az Eurosport javasolta a pályának, hogy egyszerre rendezzük meg a két eseményt, ők pedig nyitottak voltak az ötletre. A pálya a legmagasabb homologizációval rendelkezik kettő és négy kerékre egyaránt, és nem mellesleg nagy tapasztalatai vannak világbajnoki szintű események rendezésében. Különleges és emlékezetes élmény lesz a szurkolóknak, a csapatoknak és a versenyzőknek is, ebben biztos vagyok" - mondta François Ribeiro az Eurosport Events vezetője.

"Azután, hogy a Forma-1 elkerült Malajziából, az volt a feladatom, hogy találjunk egy másik világszintű eseményt a versenynaptárunkba. A szurkolói vélemények és a megvalósíthatósági tanulmányok alapján a FIM EWC és a FIA WTCR mellett döntöttünk" - ezt már a sepangi pálya ügyvezetője, Razlan Razali nyilatkozta.  

A WTCR 2019-es, immáron végleges versenynaptára:

április 5-7.: Marokkó, Marrakesh

április 26-28.: Hungaroring

május 10-12.: Szlovákiaring

május 17-19.: Zandvoort, Hollandia

június 20-22.: Nürburgring, Németország

július 5-7.: Vila Real, Portugália

szeptember 13-15.: Ningbo, Kína

október 25-27.: Szuzuka, Japán

november 14-17.: Makaó

december 13-15.: Sepang, Malajzia