Vágólapra másolva!
A két sorsdöntő válogatott meccs kapcsán két hét szünetet tart a magyar profibajnokság. A csapatok azonban nem pihennek, de nemcsak az edzőpályák, az irodák is forgalmasak: Kispesten például edzőváltás a téma, az FTC-nél Arruda távozásáról is szó van, míg az Újpest a tőkéjét igyekszik növelni.

A hét végi fordulót, és a Matáv-Sopron elleni 4-0-s győzelmet követően az MTK labdarúgócsapata szerdán az Ajka ellen vívott edzőmérkőzést, és Ferenczi három, Bükszegi, Czvitkovics, Kanta és Branezac gólja révén 7-1-re nyert. Bognár György vezetőedző a két győzelemre való tekintettel pihenőt adott a játékosoknak. Így a gárda ezen a héten már nem játszik több edzőmérkőzést, ellenben pénteken két edzés is lesz. A csapatban Vlaszák Géza combhajlítóizom-szakadással bajlódik, de sérült Horváth Levente és Juhász Roland is. A jövő héten már visszaáll a megszokott menetrend és a válogatott játékosok visszaérkezésével, gőzerővel készül az együttes a Videoton elleni bajnokira. Az utánpótlás-játékosok a kedden a kanadai U18-as válogatottal mérkőztek.

Újpesten a legnagyobb hír, hogy anyagilag stabilizálódhat a klub. A liga százmillió forintos hitelt szavazott meg a klubnak, amely a klub működésére használható fel. Sőt, a hírek szerint új tulajdonosi körrel és a hírek szerint kilencszámjegyű összeggel bővülhet a klub. Az eredeti befektető, a MOL Rt. visszalépett ugyan az ügylettől, de a hétvégére újabb nagy nevet ígérnek a tulajdonosok. Ami a csapatot illeti, kedden, két pihenőnap után ismét edzettek Kisteleki István tanítványai és a bajnoki szünet ellenére mérkőzésre készülnek, noha a kemény napi két edzés mellett ez nem könnyű feladat. Péntek délután öt órakor az Izzó-pályán a jugoszláv FC Apatin lesz az ellenfél. "A heti edzésmunka erősnek mondható, ezért a pénteki edzőmérkőzésen nem lesznek igazán frissek a játékosok. Most még nem a Kispest elleni bajnoki találkozóra készülünk közvetlenül, hanem a csapatszerkezet további építése a cél. A védelemben helyet kap az utánpótláscsapatból Geri, aki már megfordult az első csapatnál, elől pedig a Herczeg, Frunza ékpár kap bizonyítási lehetőséget." - nyilatkozta a szakvezető a klub hivatalos honlapján. A csapat várhatóan a Posza - Medgyesi, Tamási, Pető Z., Geri - Erős K., Kunzo, Poljakovic, Szélesi - Herczeg, Frunza összeállításban lép majd pályára. A jövő héten pedig jöhet a Kispest...

Kispesten éppen az volt a nagy kérdés, hogy a válogatott mérkőzések közötti szünetben a tulajdonosok rászánják-e magukat az edzőváltásra, vagy sem. Felmerült Détári Lajos neve is a kispad várományosai között, de úgy tűnik, minden híresztelés ellenére Szurgent Lajos marad a tréner. A hírek szerint Szurgent ultimátumot kapott a vezetéstől, miszerint a Debrecen és az Újpest ellen két pontot kell szerezni. Ebből egy már megvan... Ennek ellenére érdekes, hogy a vezetők közül senki nem erősítette meg százszázalékosan Szurgent helyét. Felmerült, hogy olasz és török befektetők is invesztálnának pénzt a klubba, ám erről sincsenek még konkrétumok. A sok bizonytalanság mellett van biztos is: az edzések mellett ugyanis a Bozsik-stadion sem marad mérkőzés nélkül, hiszen pénteken délután 16.30-kor a román Timisoara érkezik edzőmérkőzésre. Ezt követően pedig jöhet majd az Újpest elleni "sorsdöntő" meccs.

A Ferencváros labdarúgócsapata komolyan vette a két hét pihenőt, ugyanis a keddi, Budafok elleni, 8-0-s Fradi-győzelemmel végződött edzőmeccset követően napi két edzéssel készült a csapat, ám a hét végét már teljes egészében a pihenésnek szentelheti. Az edzéseket Vass László pályaedző irányítja, Csank János ugyanis a pro-licences edzőtanfolyam keretén belül az osztrák Admira Wackernél van "tanulmányi" látogatáson. A csapatban Horváth Péter teljesen felépült (a Budafok ellen góllal tért vissza), ellenben Szűcs Lajos, Hrutka János és Dragóner Attila is sérült. A hírek szerint Alex Monken Arruda távozását fontolgatja. A szeptember 8-i tévés bajnokin a Debrecen lesz a következő ellenfél.

A Vasas együttesénél nagy a boldogság, hiszen a sikertelen kezdés után a tavalyi ezüstérmes Dunaferr ellen nemcsak az első bajnoki pontot, de egyben az első győzelmet is sikerült megszerezni. A csapat napi két edzéssel készül a jövő heti, Haladás elleni idegenbeli összecsapásra. Valljuk be, rájuk is fér, hiszen a szombathelyiek otthon félelmetesek. A Vasashoz kacsolódó hír, hogy állítólag a Kaposvárról menesztett Őze Tibor a klub utánpótlás-nevelésében kaphat szerepet.