Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 17. fordulójában jóiramú mérkőzésen, végigtámadott első félidő után megérdemelten szereztek vezetést a hazaiak, amelyet aztán a feljavuló Haladással szemben meg is őriztek. A végén bebiztosították a győzelmüket a debreceniek.

Borsodi Liga, 17. forduló:
Debrecen - Haladás 2-0 (0-0)
Debrecen, 3000 néző
vezette: Bukovics
Debrecen: Bíró - Aleksic, Kuttor, Hanák - Bernáth, Böőr, Plókai - Majoros (Radojicic 67.), Sketiani (Turján 87.) - Bajzát, Nenadic (Kerekes 65.)
Haladás: Takács - Nagy G., Czeglédi, Juhász, Kőrösi (Nagy L. 60.) - Japa (Somfalvi, 46.), Leandro, Filipovic, Kaj - Preisinger (Arnon 89.), Halmosi
gól: Plókai (47.), Kerekes (92., 11-esből)
sárga lap: Bernáth (72.), illetve Nagy G. (59.), Somfalvi (86.)

23. perc: Tűzijáték a vendégek kapuja előtt. Halmos előbb Kuttor fejesénél, majd Bajzát lövésénél ment a gólvonalról.

36. perc: Jobb oldali beadást követően Aleksic nyolc méterről fejelhetett kapura, Takács bravúrral védett, a kipattanót Nenadic lőtte kapura, a hálóőr azonban ismét a helyén volt, sőt Kuttor próbálkozását is megfogta.

37. perc: Takács ezúttal Majoros fejesét védte, Nenadic lábbal ismételhetett, ám a lövés pillanatában elcsúszott.

41. perc: Bajzát kapott jó labdát a jobb szélen, betört a tizenhatosra, majd kilenc méterről lőtt, a léc alá tartó labdát Takács hatalmas védéssel tornázta szögletre.

46. perc: Shketiani 16 méterről leadott bombáját Takács parádés vetődéssel tolta ki a jobb alsó sarok elől.

47. perc: Megszerezte a vezetést a DVSC. Egy kapu előtti kavarodás során Plókai kétszer is fejelhetett, először még tisztáztak a védők, másodjára azonban a középpályás a bal sarokba bólintott (1-0).

92. perc: Növelte előnyét a Loki. Kerekes becselezte magát a vendégek tizenhatosára, ahol Juhász buktatta, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A jogos büntetőből a sértett a bal sarokba lőtt, Takács hiába ért hozzá a labdához (2-0).

Jó iramú, helyenként színvonalas mérkőzést láthatott a közönség. A debreceniek az első percektől kezdve támadtak, a vendégek pedig - ahogy azt ígérték is -elsősorban a védekezéssel törődtek, kontrákkal próbálkoztak. A Loki a találkozó folyamán számtalan helyzetet dolgozott ki, ám az első félidőben egyszer sem rezdült meg a remek formában védő Takács kapuja. Szünet után nagyot változott a játék képe, a gyors hazai gólt követően kénytelen volt támadni a Haladás is, így még inkább lüktető lett az addig sem unalmas meccs. A DVSC-drukkerek az utolsó pillanatig izgulhattak, hogy csapatuk megszerzi-e a három bajnoki pontot, a szombathelyiek támadásaiban ugyanis benne volt a gól, mindeközben persze a piros-fehérek legalább fél tucat ziccert szórakoztak el. A 92. percben szerzett Kerekes-gól aztán megnyugtatta a publikumot: öt nyeretlen mérkőzés után végre ismét győzött a DVSC.

Pajkos János: - Végig óriási fölényben játszottunk, győzelmünk nagyobb arányú is lehetett volna.

Keszei Ferenc: - Megérdemelten nyert a hazai együttes. Nekünk is volt néhány lehetőségünk, ám kevés helyzetünkkel rosszul gazdálkodtunk.

Takács Tibor