Vágólapra másolva!
A Haladás labdarúgócsapatát működtető kft. vezetősége hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Keszei Ferenc vezetőedzővel, akit az év hátralévő találkozóin (MK-nyolcaddöntő és két bajnoki forduló) eddigi segítője, Nagy Mihály követi a kispadon.

- Mivel szép időszakot is megélt a szombathelyi kispadon, milyen érzések dúlnak most a lelkében?
- Holnap reggel lesz nehezebb, amikor ráébredek arra, hogy már nem én vagyok a Haladás edzője. Viszont annyival könnyeb elviselni a döntést, hogy az nem ma született meg, hanem még a hétvégén. Azaz tudtam mi vár rám. Persze nagyon sajnálom a válást, mivel Sákovits Péter és Szegner Zsolt személyében ritka korrekt vezetőket és remek embereket ismertem meg, s bár kerestük együtt a megoldást, azért ők is csak alkalmazottak az egyesületnél.


- Ez konkrétan mit jelent?
- Ahogy hallom, a csapatot működtető tulajdonosok sem voltak egy hullámhosszon az edzőkérdést illetően, akadt, aki a folytatás, akadt, aki a váltás mellett érvelt, végül az utóbbiak kerültek fölénybe. Ettől függetlenül abszolút békésen válnak el az útjaink.


- Összességében milyen emlékekkel távozik Szombathelyről?
- Egyértelműen jó szívvel gondolok vissza a csapat mellett eltöltött 14 hónapos tevékenységemre, amiből 12 hónap sikeres volt, az utóbbi nyolc hétben azonban valóban nem jöttek az eredmények. A játékosok mellett a Haladásnál egy szenzációs szurkolótábort ismertem meg, a B-közép fantasztikusan buzdította a csapatot, vagyis jó volt futballmeccsre járni Szombathelyen, ahol nemritkán 8-10 ezres publikum verődött össze a Rohonci úti stadionban. Igaz, a kispad mögötti ülőhelyeken, néhányan rendesen "megtaláltak", ők talán nem is fizettek belépőt, hiszen ott általában a bennfentesek foglaltak helyet. Summa summárum, azért remélem, úgy maradok meg a szombathelyi szurkolók emlékezetében, hogy egyszer velük közös egyetértésben térhetek vissza a klubhoz.

- Nem tűnik különösebben elkeseredettnek, netán van már csapata is?
- Maradjunk annyiban, hogy edzői karrierem során a feljutás volt a specialitásom. Elvégre a Haladás is az irányításommal került vissza az NB I-be.

Edzőváltások ebben a bajnoki idényben:
Vasas: Slavko Kovacic helyett Komjáti András, augusztus 13.
Kispest-Honvéd: Szurgent Lajos helyett Glázer Róbert, szeptember 10.
Győri ETO: Varga Zoltán helyett Tamási Zsolt, október 1.
Haladás: Keszei Ferenc helyett Nagy Mihály, november 26.

Bánki József

Korábban: