Vágólapra másolva!
A Borsodi Ligában szereplő klubok ebben az évben 600 millió forintos veszteséggel gazdálkodtak - mondta Muszbek Mihály igazgató a Magyar Labdarúgó Liga év végi sajtótájékoztatóján.

A sportágba idén összesen 1,8 milliárd forint áramlott, ami minden korábbit felülmúlt. A szponzoroktól, hirdetőktől és televíziós jogdíjak értékesítéséből származó bevételek az egyesületek működési költségének egyharmadát fedezik.

Muszbek elismerte, hogy ebben a szezonban a csapatok nem egyenlő feltételekkel küzdenek egymással: "A versenykiírás nagy vihart váltott ki, és be kell látnunk: valóban lesznek csapatok, melyek többször játszanak idegenben, mint otthon, és hátrányba kerülnek vetélytársaikkal szemben."

Az új kiírás három évre készül el: az MLL elképzelése szerint 12 csapat maradna az élvonalban, a 22 fordulós alapszakasz után a legjobb hat újabb két teljes kört játszana, majd az első két helyezett két győzelemig tartó bajnoki döntőben küzdene egymással az elsőségért. Az edzőbizottság 14 együttessel képzeli el a folytatást a legmagasabb osztályban.

A ligaigazgató az őszi idényről azt mondta: a meccsek színvonala elmaradt a várakozásoktól, a nézőszám csökkent, a televíziós közvetítések nézettsége viszont nőtt.

A stadionrekonstrukciós programról annyit mondott, hogy végrehajtása a vártnál lassabban halad. Ennek két oka van: még nem dőlt el, hogy a 2008-as Eb-pályázatban mely létesítmények szerepelnek (ezért nem kezdődött el a munka az Üllői úton és Debrecenben), illetve sok helyen a kivitelezők a rendelkezésre álló keretnél drágábban vállalják a munkát, erre pedig nincs lehetőség.

"A 38 stadionból 26-ban már folyik a munka, és bízunk benne, hogy legkésőbb nyárig mindenhol elkezdődik az átalakítás."

Thury Gábor

Korábban: