Vágólapra másolva!
Dárdai Pál és Király Gábor végig játszotta a Hertha Köln elleni 1-1-es döntetlennel végződött Bundesliga-találkozóját. Idegenben nem szégyen az iksz, ennek ellenére Dárdai bosszankodott, hogy nem sikerült megszerezniük a három pontot. Ebben az idényben egyébként a berlini csapat a kiesőjelöltek ellen rengeteg pontot elhullajtott.

- A sportnapilapnak azt nyilatkozta, hogy az utolsó negyedórában alig tudták kihúzni ki döntetlenre, ugyanakkor bosszankodik is. Hol az igazság?
- Ott, hogy az első félidőben jól játszottunk, csak éppen a helyzeteink közül csak egyet értékesítettünk, aztán feljött az ellenfél, s ahogy lenni szokott, kiegyenlített. Ezután már szerencsénk is volt. A bosszankodás arra vonatkozik, hogy nagy lehetőséget szalasztottunk el. A többi meccs eredményei ugyanis úgy alakultak, hogy betömörült az élmezőny, s bizony plusz két ponttal most nagyot foghattunk volna.

- Hogyan értékeli a teljesítményét?
- Király Gabinak sok beadást kellett lehúznia, bravúrra nem volt szüksége, igaz, egyre lett volna, de a gól előtti szituációt nem láthatta. Nem tehetett a kölniek egyenlítő góljáról.

- Ön viszont kapott egy sárga lapot...
- Szerintem nem volt jogos, de ennek története van. Egy hazai játékos ki akarta engedni a labdát, én pedig vissza akartam kanalazni. Nem volt sárga lapos szabálytalanság. Ugyanaz a bíró vezette a találkozót, aki a Dortmund elleni győztes, berlini meccsen kiállított. Akkor két sárgát kaptam, a második szabálytalanságért szerintem túlzott volt a büntetés. Mindenesetre kiállított, s amikor mentem le, odaszóltam neki, ha nem bírja az atmoszférát, ne jöjjön Berlinbe, amikor 60 ezer ember nézi a meccset. Az biztos, hogy Albrecht játékvezető egy életre megjegyzett magának.

- A többi mérkőzés eredménye úgy alakult, hogy nem végzetes ez a döntetlen.
- A Bayern München óriási! Futballistái remekül tűrik a stresszt, és jól bírják a győzelmi kényszert. Most már azt mondom, ha az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím, akkor a Bayern nyeri. Mintha az ellenfelek nem tudnának élni a lehetőséggel, lehet, hogy a riválisok nem eléggé érettek a bajnokság megnyerésére. A Dortmund döntetlenje egyszerűen érthetetlen, ugyanakkor a Leverkusen megtorpanását vártam a hétközi Arsenal elleni vereséget követően. Na, éppen ezért kellett volna nyerni, de mi éppen a kiesőjelöltek ellen betlizünk. A Cottbus hat, a St. Pauli négy, a Freiburg két pontot vett el tőlünk. Tavaly éppen az éllovasoktól kaptunk ki, ezt a bizonyos Dortmund-meccset kivéve. A jelenlegi kiírásban a rangadókon megy a játék, a kiesőjelöltek viszont borsot törnek az orrunk alá.

- Falco Götz trénerrel már nem száz százalékosak, igaz, a veretlenség még megvan. Mit szólt a szakvezető?
- Bántotta őt a dolog, de azt mondta, ha a Hamburgot megverjük, elfelejti ezt az ikszet.

Thury Gábor

Ajánlat:

Pontot mentett a Dortmund