Vágólapra másolva!
Újra kórházba szállították Kubala Lászlót. Az 1950-es évek klasszis labdarúgója súlyos légzési panaszokkal került a barcelonai klinikára. Kubalát, aki krónikus Alzheimer-kórban szenved, februárban agyérgörcs érte, s egy hónapig kezelték: állapota ezalatt nem javult, de stabilizálódott.

Az idén 75 esztendős sportember egyedülálló rekordként három válogatottban is szerepelt: a magyarban háromszor, a csehszlovákban hatszor, majd a spanyolban - immár világklasszisként - tizenkilencszer. Ezeken a mérkőzéseken összesen 15 gólt lőtt.

Magyarországon a Ferencvárosban és a Vasasban, Csehszlovákiában az SK Bratislava színeiben játszott, majd egy rövid olaszországi kitérő után 1951 és 1963 között az FC Barcelona futballistája volt.

Spanyolországban négy bajnoki és hat kupaelsőségből vette ki a részét, továbbá csapatával kétszer a VVK-t (az UEFA-kupa elődjét) is elhódította. Megfordult még az Espanyol együttesénél, majd Kanadában és Svájcban is futballozott.

Edzőként szintén sok sikert ért el: 11 éven át volt a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, 1992-ben az olimpiai együttes másodedzőjeként aranyérmes lett, az FC Barcelonával pedig 1982-ben KEK-et nyert.

Korábban: