Vágólapra másolva!
Megbánta már, hogy a télen Bulgáriába, a Levszki Szófiához szerződött Ferenczi István. Az MTK volt futballistája négy meccsen három gólt rúgott, ám amióta új edző került a csapat élére, a csatárnak csak kispad jut. Lassan egy hónapja, hogy egy percet sem játszott, s érthetően elkeseredett.

Azért szorgalmasan edz, húsvétkor is erőfejlesztő gyakorlatokat végzett, mert, mint mondta, ha gólt nem rúghat, akkor legalább ereje legyen. "Nyugodtan írja le, megbántam, hogy az MTK-t otthagyva, a Levszkihez szerződtem. Amikor aláírtam, úgy gondoltam, ez a vendégjáték ugródeszka lesz további profi pályafutásomhoz. Már látom, az ugródeszkából parányi ugrás lett."

Pedig az új, jugoszláv edző még csak nem is ellenszenves számára, és azt sem mondhatja, hogy pikkel rá. Valószínűleg a korábbi sokszoros bolgár válogatottból lett klubigazgató, Szirakov lehet a háttérben, mert - legalábbis a csatár szerint - saját kiválasztottjait favorizálja. Jó példa erre a vasárnapi bajnoki, ahol tíz perccel a befejezés előtt még döntetlen volt az állás, s a kispadon ülők biztosak voltak abban, hogy az edző Ferenczit küldi pályára. Ám helyette Szirakov kedvencét, egy középpályást küldött be.

Az már a Levszki szerencséje, hogy a hátralevő percekben két gólt tudott rúgni, s a győzelemmel az élről várhatja a rájátszást. Az első hat helyezett oda-vissza mérkőzik a bajnoki címért, és Ferenczi reménykedik, hátha eljön az ő ideje is. A nyáron aztán szeretne a Levszki vezetőivel tárgyalni, mert nem akar Szófiában maradni.

Burkovits Ferenc

Korábban: