Vágólapra másolva!
Kedd este hat órakor a Haladás-MTK mérkőzéssel megkezdődik a Borsodi Liga 32. fordulója, amelyben a Dunaferr-Zalaegerszeg összecsapást kivéve valamennyi párosításban a jövő hét végén rajtoló rájátszás alsó-, illetve felső házában érdekelt együttesek találkoznak.

Négy pont hiányzik a Haladás labdarúgócsapatának a boldogsághoz, pontosabban a bentmaradást jelentő tizedik helyezéshez. A szombathelyi szurkolók nagy bánatára az együttes nem tudott pontot szerezni Győrött, így a bravúrt kedd este, a Rohonci úton kell végrehajtani. A Haladás nem túl jó előjellel várja az összecsapást. Az alapszakaszban mindkét alkalommal öt gólt kapott az ellenféltől: Szombathelyen 5-0-ra, Budapesten 5-1-re győzött Bognár György együttese. Ráadásul Szekér és Alex mellett a Győrött megsérült Filipovic és a harmadik sárgáját megszerző Némethy sem léphet pályára az MTK ellen. A vendég kék-fehéreknél Győri, Czvitkovics és Kanta sérült.

A várható összeállítások:
Haladás: Takács T. - Kaj, Flavio Pim, Juhász, Selymes - Somfalvi, Tóth Péter, Leandro - Fred, Preisinger, Halmosi
MTK: Hajdu - Komlósi, Smiljanic, Elek - Madar, Zavadszky, Jezdimirovic, Füzi Á. - Illés, Juhász, Branezac

A bajnokság második helyén álló Zalaegerszeg a Dunaferr otthonába látogat, és nem lesz könnyű dolga - elég csak a hét végi, MTK elleni újvárosi sikerre gondolni. A hazaiaknál Kiss György és Zováth nem szerepelhet, míg a Zalaegerszegben Egressy sérülése okoz gondot Bozsik Péter vezetőedzőnek.

A harmadik helyen álló Ferencváros a Győrt fogadja, igazi presztízsmérkőzésen. Az utóbbi években többször tört borsot az Üllői útiak orra alá a vidéki zöld-fehér rivális, most a szurkolók remélik, nem történik ilyen blama. A csapatban Penksa még sérült, de Horváth Péter és Dragan Vukmir akár játszhat is, ha Garami József vezetőedző is úgy gondolja. A Győr együttesében Lakos, Baumgartner, Semenik és Andre harcképtelen.

A ferencvárosiak honlapja közölte, a szerdai bajnoki mérkőzés során rendhagyó funkciót lát majd el az eredményjelző, mivel a 90 perc során is végig a "Gyógyulj meg Simi!" felirat lesz olvasható, és a mérkőzés eredménye, illetve adatai csak jelképesen jelennek meg.

A Simon Tiborért is játszó Sopron végül nem halasztotta el az Újpest elleni bajnokit, de egyelőre megjósolhatatlan, hogy a tragédia milyen hatással lesz a játékosokra. A hazaiaknál Sira letöltötte eltiltását, Bócz és Varga még érzi sérülését, rájuk nem számíthat Farkas József, akit a csapat irányításával bíztak meg a soproni vezetők. Az újpestiek szakvezetője, Glázer Róbert nem számíthat a három sárga lapja miatt pihenő Erősre, viszont Korolovszky már letöltötte büntetését. Medgyesi - Bajzát kíméletlen belépőjét követően - már a műtéten is túl van, a térdében belső oldalszalag-szakadást állapítottak meg az orvosok, felépülése akár öt hónapot is igénybe vehet. Kunzo is sérült, ő még valószínűleg nem lép pályára szerdán.

A több sebből is vérző, elég gyenge tavaszt produkáló Videoton a szintén botladozó Kispestet fogadja, ennél jobb ellenfél nem is kellhet Várhidi Péter együttesének az önbizalom-növelő győzelemhez. Valószínűleg így gondolhatja ezt Détári Lajos, a Kispest trénere is, aki a sérült Udvaráczcal nem számolhat, viszont "visszakapja" a sárga lapos eltiltás miatt bűnhődő Babos, Dulca duót. A Vidiben Vasas és Hamar sérült, Kovács és Vilotic viszont ismét rendelkezésre áll.

Nem tudott még győzni a Tornyi Barnabás vezette Vasas, igaz, a szakvezető még vereséget sem könyvelhetett el a Fáy utcai kispadon. A csapat erősödhet Hrutkával, aki a Fradi ellen nem játszhatott, kérdéses viszont, hogy Simek térde rendbe jön-e a Debrecen elleni találkozóra. A Lokiban Balogh, Turján és Szatmári nem játszik, Kuttor és Majoross viszont leülte egy mérkőzéses eltiltását.

A 32. forduló műsora:
Kedd:
Haladás - MTK, 18 óra (Sport 1)
Szerda:
Dunaferr - Zalaegerszeg, 17 óra
Sopron - Újpest 17 óra
Ferencváros - Győr, 17.45 óra (m2)
Videoton - Kispest, 18 óra
Vasas - Debrecen, 18.30 óra

Pincési László

Ajánlat:

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?