Vágólapra másolva!
Elutazott Pécsre, a horvátok elleni szerdai mérkőzés színhelyére a magyar labdarúgó-válogatott. A reggeli indulás előtt azonban egy újabb játékosról, Fehér Csabáról kellett lemondania Gellei Imre szövetségi kapitánynak.

A holland NAC Breda légiósát klubja nem engedte el. A védő helyére Gellei előbb Molnár Zoltánt akarta meghívni, de a dunaújvárosi játékos sérült, így a biztonsági tartalékok közül klubtársa, Thomas Sowunmi került a keretbe.

"Kenesei Krisztián kiválásával amúgy is szűkében voltunk a csatároknak" - indokolta döntését Gellei. "Igaz, Fehér Csabát Molnárral lehetett volna pótolni, de ha már így alakult, legalább lesz még egy bevethető támadónk."

A bejelentett 18 helyett csak 17 labdarúgóval indulunk kedden kora délután a zágrábi Hotel Sheratonból Pécsre" - mondta Adolf Kozul, a Horvát Labdarúgó Szövetség szóvivője. A létszámcsökkenés oka, hogy a sérült Seric, valamint Vranjes mellett (a BL-döntőre készülő Bayer Leverkusen játékosát Toppmöller edző nem engedte el) sérülés miatt nem vállalhatja a játékot D. Simic, az Internazionale védője sem.

A Vecernji list című zágrábi újság azt írta hétfőn, hogy amikor a kiesetteket próbálja pótolni Mirko Jozic horvát szövetségi kapitány, akkor választása az utánpótlás válogatottból Marko Babicra (Bayer), vagy Goran Rubilra (Nantes) esik majd. A létszámcsökkenés nem aggasztja Jozicot, mert - mind mondta - különben is 6 cserelehetőségben egyezett meg a vendéglátókkal. "Könnyebb sérülést szenvedett Butina, a Dinamo Zagreb kapusa is a horvát bajnokság hét végi utolsó fordulójában. Ha emiatt nem jöhet ő sem, akkor a Hajduk Splitből Pletikosa tart velünk Pécsre - tette hozzá a szóvivő.

Ajánlat: