Vágólapra másolva!
Hábavalónak bizonyult Bükszegi Zoltán mesterhármasa, vereségével a Vasas a hátralévő három forduló eredményeitől függetlenül búcsúzott az élvonaltól.

Debrecen - Vasas 6-3 (2-1)
Debrecen, 2500 néző
vezette: Szabó Zs.
Debrecen: Bíró - Bernáth, Kuttor, Aleksic, Szekeres - Böőr, Vadicska (Plókai a szünetben), Majoros (Kiss Z. 40.), Sketiani - Nenadic, Tiber (Turján 77.)
Vasas: Nota - Schindler, Juhár (Herczeg 62.), Tóth A., Makra - Simek, Árki, Bükszegi, Tóth N. - Gyánó, Hámori (Zrlic 77.)
gólszerzők: Nenadic (9., 44.), Kiss Z. (56.), Böőr (58., 88.), Szekeres (92.), illetve Bükszegi (30., 86., 90.)
sárga lap: Bernáth (75.), illetve Árki (20.), Schindler (51.)

9. perc: Juhár rúgott lyukat a saját térfelének közepén, Nenadic lecsapott a labdára, és 15 méterről a kifutó Nota felett a hálóba emelt (1-0).

30. perc: Makra lőtt élesen középre a bal oldalról, a labda mindenki előtt elsuhant, a hosszú saroknál jó ütemben érkező Bükszegi három méterről továbbított a hazaiak kapujába (1-1).

44. perc: Egymásra vártak a Vasas védői, Nenadic pedig ismét kihasználta a hibát, egyedül tört kapura, majd 10 méterről Nota mellett a kapu jobb oldalába bombázott (2-1).

56. perc: Kiss Z. iramodott meg a vendégek térfelén, kicselezte szinte az egész piros-kék védelmet, és 12 méterről védhetetlenül lőtt a hálóba (3-1).

58. perc: Bernáth adott be a jobb szélről, Tiber közeli fejesét Nota csak kiütni tudta, pechére éppen Böőr elé, aki 5 méterről a jobb sarokba lőtt (4-1).

86. perc: Jobb oldali beadást követően Zrlic fejjel Bükszegit hozta játékba, akinek közelről leadott lövése Bíróról került a bal alsó sarokba (4-2).

88. perc: Kiss Z. passzolt Böőrhöz, a középpályás a kaputól 22 méterre felnézett, és mivel senki sem támadta meg, volt ideje kinézni a bal felső sarkot, ahová pazar mozdulattal be is csavarta a labdát (5-2).

90. perc: Bükszegi 21 méterről hatalmas gólt ragasztott Bíró kapujának bal alsó sarkába (5-3).

92. perc: Jobb oldali szögletrúgás után Szekeres emelkedett a legmagasabbra, a hátvéd fejese a kapu közepében kötött ki (6-3).

Az elmúlt hetekben gyakran gólképtelen debreceniek hamar vezetést szereztek, és ekkor úgy tűnt, a három pont sorsát is rövid idő alatt eldöntik majd. Nem ez történt, a hazaiak ugyanis visszavettek az addig sem túl gyors tempóból, a vendégek pedig az első félóra végén egyenlítettek. A félidő lefújása előtt nem sokkal ismét vezetéshez jutottak a piros-fehérek, mégpedig az egész bajnokságban többnyire csereként pályára lépő Nenadic góljával.

A második játékrészben aztán beindult a gólgyártás, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a találkozó színvonala is emelkedett volna. A Vasas labdarúgói valószínűleg ekkor döbbentek rá, hogy búcsút inthetnek az első osztályú tagságnak, ezért egy teljesen szétesett gárda ellen kedvére vezethette támadásait a Loki.

A fővárosiak mégis emelt fővel távozhattak Debrecenből, hiszen nem adták fel, kétszer ők is beköszöntek Bíró kapujába.

Dajka László: "A közönség végre jól szórakozhatott. Remélem, maradt még gól bennünk a további meccsekre is, a neheze ugyanis még ezután jön."

Tornyi Barnabás: "Szégyellem, sajnálom és szomorú vagyok, hogy ilyen helyzetbe keveredtünk. Küzdöttünk, ahogy a "csövön kifér". Hat alapemberem hiányzott, őket nem sikerült pótolni."

Takács Tibor

Ajánlat:

Korábban:

Az életéért játszik a Vasas

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?