Vágólapra másolva!
A honi futballszurkolók és a szakma szerint is az Újpest erősített a legjobban a nyári szünetben, éppen ezért meglepetésként érte a lila-fehér híveket a csapat dunaújvárosi 3-1-es veresége a bajnoki nyitányon. Pedig egy hete a violák a ZTE elleni Szuperkupa-döntőben meggyőző játékkal hódították el a trófeát, szombaton viszont rá sem lehetett ismerni a csapatra. Tokody Tibor, az Újpest támadója szerint együttesének a következő fordulóban az MTK ellen mindenképp nyernie kell.

- Mindenki szerint egyértelmű és megérdemelt volt a Dunaferr győzelme, így adódik a kérdés: mire vezetik vissza a gyatra produkciót és a kudarcot?
- Egyelőre magunk sem tudjuk az okát. Érthetetlenül fásultak voltunk, pedig előző nap mindenki frissen, labdaéhesen mozgott az edzésen. A meccsen viszont minannyian fáradtak voltunk. A gyorsaságáról híres Simek Peti mondta is, hiába sprintelt, úgy érezte, mintha nem haladna.

- Nagy az elkeseredés az öltözőben?
- Inkább bosszant mindenkit ez a rossz rajt, főként, hogy nem tudjuk mitől "rogytunk meg" egységesen, viszont tudjuk jól, van még bőven javítási lehetőségünk. Csak éppen élnünk kellene ezzel.

- Erre itt az alkalom a következő körben, az MTK elleni rangadón...
- Várjuk is nagyon a derbit, hiszen a Dunaferr ellen nagy pofont kaptunk, ráadásul mi igazoltunk a legjobban, a csapatunkat bajnokesélyesnek tartják, így van bizonyítanivalónk bőven. Ami kedvező lehet számunkra, hogy a dunaújvárosi, kora délutáni verőfényes kezdés helyett a Megyeri úton esti időpontban léphetünk pályára. Örök igazság, este mindig jobb futballozni, mint hőségben. S ez nem csupán ránk, magyar labdarúgókra vonatkozik.

- Említette, hogy bajnokesélyes a csapatuk. Ez mekkora terhet rak a játékosok vállára?
- Érezzük az elvárás súlyát, de illik ezt elviselnünk, még akkor is, ha mindenkor kellemesebb az esélytelenek nyugalmával futballozni. Egy szó, mint száz, szurkolóink miatt is feltétlenül le kell győznünk az MTK-t.

Bánki József