Vágólapra másolva!
Elég régen fordult elő, hogy a nemzetközi labdarúgókupák főtábláján három magyar együttes is indult volna. Idén a Zalaegerszeg, az Újpest és a Ferencváros is érdekelt még az UEFA-kupában, a pénteki sorsolás ismeretében arra voltunk kíváncsiak, hogyan viszonyulnak magyar ellenfeleikhez a külföldi csapatok, és a különböző sajtóorgánumok.

Kétségtelen, a magyar kupacsapatok közül az Újpestnek lesz a legnehezebb dolga, hiszen a Megyeri útiak a francia Paris Saint-Germain ellen lépnek majd pályára. A neves klub honlapján a sorsolás után megszólalt a vezetőedző, Luiz Fernandez és a csapat egyik játékosa, Jerome Leroy is.

"Mindenkit tisztelünk, ugyanúgy készülünk a mérkőzésre, mint a többire. Nem az első eset, hogy a klub magyar csapatot kapott. Jelen pillanatban csak a Nice elleni bajnoki foglalkoztat, az európai kupaszerepléssel ráérünk később törődni" - mondta Fernandez. "Sohasem játszottam még magyarok ellen, ez lehet az első alkalom. Megpróbálunk már az első, párizsi meccsen megfelelő előnyt kiharcolni" - jegyezte meg Leroy.

Kirúgták Molnár Lászlót Újpestről/sport/magyarfoci/20020830kirugtak.htmlTovábbjutott az Újpest/sport/magyarfoci/20020829limassolftc.html

Természetesen a legnagyobb sportlap, a L'Equipe is foglalkozott a sorsolással. A lapban még Ujpest Doszaként szereplő együttesről megemlítik, hogy a Haladás elleni Magyar Kupa-győzelemnek köszönhetően kerültek be az UEFA-kupába, ahol nehezen, de búcsúztatták a feröeri Klaksvíkot. Az utóbbi években két alkalommal is francia ellenféllel került szembe a magyar csapat: az 1988-89-es idényben a Bordeaux (1-0, 1-0), az 1995-96-os sorozatban pedig a Strasbourg (3-0, 2-0) búcsúztatta az UEFA-kupából. (Érdekes, hogy a bordeaux-i párharc eredménye az lett, hogy a francia csapat szerződtette Kozma Istvánt.)

"Úgy emlékszem, elég régen volt az, amikor utoljára játszottunk Magyarországon. A PSG esélyesebb, de figyelnünk kell a csapdákra. Ellenfelünkről nem tudom, milyen erőt képvisel, de múltja nagyszerű. És különben is, már nem az a világ van, ahol könnyelműen vehetnénk bármilyen összecsapást" - nyilatkozta a lapnak Laurent Perpere, a Paris Saint-Germain elnöke