Vágólapra másolva!
A szerdai UEFA-kupa mérkőzésen a Ferencváros megnyugtató, négygólos előnyre tett szert a török Kocaelispor ellen. A 90 perc hőse Tököli Attila volt, aki az AEL elleni meccshez hasonlóan ezúttal is duplázott, és egy gólpasszt is adott.

- Nem az ünneprontás szándékával kérdezem, de nem ugyanabba a hibába estek a második félidőben, mint Cipruson?
- Annyiban nem, hogy Limassolban tényleg könnyedebbre vettük a figurát, most viszont egyszerűen hülyeséget csináltunk. Ahelyett, hogy rövid passzos játékkal a labda járatására és megtartására törekedtünk volna, engedtük a törököket kibontakozni. Hozzátenném, a Kocaelispor a szünet után jól játszott, s ha ebben az időszakban találnak egy gólt, nehezen állunk talpra.

- Mennyire érezte magát magányosan elöl, hiszen a társak olykor meglehetősen távolról kísérték az akciókat?
- Megesett ez is, ilyenkor igyekeztem megtartani a labdát, de szerencsére nem ez volt a jellemző. Átvészeltük a nehéz időszakot, ami híven jelzi a csapat egységét.

- Melyik góljára emlékszik majd szívesen?
- Nem a góljaim, hanem az a jelenet ragadt meg bennem leginkább, amikor egy kötény után Gera Zoli fejére sikerült ívelnem a labdát. Kár, hogy "Gerzson" kihagyta a ziccert. Ugyanis bármilyen fura, de én ugyanúgy szeretek gólpasszt adni, mint gólt lőni, persze tudom, a szurkolók mindenkor a gólvágókat kedvelik a legjobban.

Magyar Kupa: Pápán a Fradi/sport/magyarfoci/20020919magyar.htmlSúlyos büntetések/sport/magyarfoci/20020918sulyos.html

- Márpedig, noha korábban kritikus hangok is hallatszottak, ezúttal a szeretetből is kapott bőven.
- Jól is esett, hiszen vallom, szeretet és megbecsülés nélkül nem lehet élni.

- Tudják, hogy az izmiti visszavágón elvárás a csapattal szemben, hogy komolyabban vegyék a 90 percet, mint tették azt Cipruson?
- Tudjuk, persze, és Törökországban biztosan másképpen lesz minden. Jobban odafigyelünk a kezdetektől, s nem szeretnénk úgy besárgulni sem, mint Limassolban.

Bánki József