Vágólapra másolva!
Zsivóczky Gyula találatával a Tápiószecső csapata 1-0-ra legyőzte az Újpestet a Magyar Kupában, a gólszerző korábban éppen a lilák játékosa volt.
Forrás: MTI
Nem az eredményjelzőn, a játékon volt a hangsúly Tápiószecsőn Fotó: MTI

A sors furcsa fintora, hogy a Magyar Kupában a 16 közé jutásért zajló tápiószecsői találkozón az Újpest kiesésében éppen a lilák volt játékosa, Zsivóczky Gyula játszotta a főszerepet: a kiscsapat ugyanis éppen az egykori olimpia bajnok kalapácsvető fiának góljával győzte le 1-0-ra a violákat, így a címvédő elbúcsúzott a további küzdelmektől.

"Egyáltalán nem becsült le bennünket az Újpest, végig fölényben játszottak, ám az első félidő közepén egy beívelés után sikerült a hálóba fejelnem a labdát, ezután kontratámadásokra rendezkedtünk be - mondta Zsivóczky. - A 70. percben kiállították a középhátvédünket, ezt követően még inkább bekkelésre kényszerültünk. Kis szerencsével és nagy lelkesedéssel sikerült megtartanunk az előnyt, amellyel a tápiószecsői futball legnagyobb sikerét értük el."

Hosszabbítás után nyert a Fradi és a Siófok a Magyar Kupában/sport/magyarfoci/20021105hosszabbitas.htmlHajrá UTE!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30889

"Az újpestiek a hátrány dacára végig sportszerűen futballoztak, egyetlen alkalommal sem ragadtatták durvaságra magukat. A pályán és azon kívül sem merült fel velem kapcsolatban a közös múlt, elvégre mindannyian tudjuk, a gyepen nincs barátság. Talán mondanom sem kell, nagyon boldog vagyok, akárcsak a tápiószecsői drukkerek."

Bánki József