Vágólapra másolva!
Az UEFA fegyelmi bizottsága rendkívül súlyos büntetést szabott ki a Ferencváros csapatára. A VfB Stuttgart-Ferencváros UEFA-kupa visszavágón történtek miatt a zöld-fehér klub 27 000 svájci frankos (4,3 millió forint) büntetést köteles fizetni.

A pénzbüntetést az UEFA a ferencvárosi szurkolók provokatív viselkedésével, petárdázásával, és zászlóégetésével indokolta, de az ítélet részét képezi a sárga, illetve piros lapokért automatikusan járó bírság is. Mint ismert, korábban a Fradi 12 ezer svájci frankos büntetést kapott, amikor is a zöldek UEFA-kupa fellépésen a lelátói füstbombák miatt a játékvezető csak három perccel később adhatott jelt a második félidő megkezdésére.

Szintén rendkívül súlyos szankció, hogy az UEFA egy mérkőzésről eltiltotta Szűcs Lajost, míg Udvarácz Milánra két mérkőzéses eltiltást rótt ki. Udvarácz és Szűcs esetében azért hoztak ilyen döntést, mert a játékvezetői jelentésben úgy szerepelt, hogy a két ferencvárosi hálóőr a lefújást követően megsértette a ciprusi bírót.

A nemzetközi szövetség arról is tájékoztatta a Ferencvárost, hogy Szűcs Lajos esetében nincs lehetőség a fellebbezésre, Udvarácz Milán viszont megteszi ezt, mivel neve csak egy félreértés folytán került be a játékvezetői jegyzőkönyvbe. Az FTC második számú kapusa kéri a rá kirótt eltiltás semmissé tételét, mivel nem sértette meg a játékvezetőt.

Komoly pénzbüntetést kapott a Fradi/sport/magyarfoci/20021014komoly.htmlAz UEFA megbüntette a Ferencvárost/sport/magyarfoci/20020906azuefa.html

"Mivel Lipcsei Peti kiállítása után én lettem a csapatkapitány, a meccs után odamentem a játékvezetőhöz és néhány mondatot váltottam vele" - kezdte eltiltása értékelését Szűcs. "Bevallom, nem voltam elégedett a teljesítményével, ám amit a jegyzőkönyvbe beírt, miszerint amatőrnek neveztem volna, egyszerűen nem igaz. Ez a szó ugyanis nemzetközi nyelven - még hangtanilag is - szinte teljesen egyezik, és emlékeznék is, ha ezt mondtam volna, de én nem tettem ezt. Persze, amennyiben ért magyarul, elgondolkodnék, hogy esetleg hibáztam, de ismétlem, a jelentésben a bíró által idézett mondat nem fedi a valóságot. Meglepődtem az eltiltáson, hiszen a nemzetközi porondon nem szokatlan, ha a feszült állapotban lévő játékosok olykor reklamálnak, de vallom, én nem léptem át magatartásommal a tűréshatárt, ezért is bosszant a büntetés."

Bánki József