Vágólapra másolva!
Borgulya István, a Kispest-Honvéd futballistája csapata utolsó négy bajnoki meccsének 360 percéből harmincötöt töltött a pályán, s ezért 400 ezer forintot (plusz áfa) kap. Mindez abból az úttörő, mondhatni forradalmi kezdeményezésből derült ki, amelynek keretében a kispesti klub nyilvánosságra hozta kereseti listáját.
Forrás: MTI
Százkilencven forint - egy másodperc fociért
Fotó: MTI


A március hetedike óta lejátszott négy összecsapáson tizenkilencen jutottak szóhoz, a Kispest-Honvéd egy győzelmet aratott és három vereséget szenvedett: reálisan értékelve helyzetét, bár még messze a pontvadászat vége, csak az menti majd meg a kieséstől, hogy a közvetlenül előtte lévő Dunaferr - az ismert anyagi ellehetlenülése miatt - vélhetően "leszorítható" a még bentmaradást érő tizedik helyről.

Természetesen nemcsak Borgulya látszik enyhén szólva túlfizetettnek a kiadásokat és a bevételeket egyébként tiszteletre méltó nyíltsággal vállaló csapatban, akadnak társai is: Erős Gábor 100 perc alatt 448, Mracskó 151 percnyi játékkal 672, Hamar 203-mal 600, Dubecz 215-tel 480 ezer forintot keres ebben a hónapban. A legkirívóbbak közé tartozik még Fedor javadalmazása: 61 percet töltött a pályán, s ezekben a napokban 392 ezer forintról állít ki számlát.

Óv a Kispest Ilie deb-receni szerződése miatt/sport/magyarfoci/20030325debrecenben.html

Meglehet: azzal, hogy a magyarországi futballpénzek végre az "asztal fölé" kerültek, a Kispest-Honvéd ledönthetetlennek látszó korlátot, ősrégi tabut szüntetett meg, de ez - legalábbis egyelőre - nincs párhuzamban a múlthoz méltó megújulással, eredményességgel.