Vágólapra másolva!
A magyar utánpótlás labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn egygólos vereséget szenvedett a csoport élén álló Lengyelországtól Opolében. Róth Antal szövetségi edző együttese ezzel továbbra is hárompontos, és a harmadik helyen áll.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Utánpótlás (U21) Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport:
Lengyelország - Magyarország 3-2 (2-1)
Opole, 3000 néző
vezette: Lehner (osztrák)
Lengyelország: Kuszczak - Kus, Kowalczyk, Wisio, Stasiak - Strak (Burkhardt, 52.),
Madej, Rachwal, Slusarski - Golinski (Iwanski, 54.), Grzelak (Olszar, 73.)
Magyarország: Balogh J. - Németh T. (Szélesi, 53.), Nagy G., Máté (Vanczák, 46.), Bodor (Makra, 71.) - Czvitkovics, Czeglédi, Németh N., Koplárovics - Torghelle, Szabics
gól: Slusarski (17.), Golinski (22.), Madej (88.), illetve Németh N. (28.), Koplárovics (47.)
sárga lap: Slusarski (79.), Kus (82.), illetve Németh T. (16.), Torghelle (55.), Szélesi (78.)

17. perc: a magyar 16-os előterében szabadrúgáshoz jutottak a házigazdák. Madej ívelte be a labdát, Rachwal Slusarskihoz továbbított, aki 3 méterről a hálóba fejelt (1-0).

22. perc: egy nagy védelmi hiba után Slusarski szerezte meg a labdát, a középen érkező Golinskihez passzolt, aki 14 méterről a bal sarokba helyezett (2-0).

28. perc: Németh N. akadálytalanul vihette a labdát a lengyel kapu felé, majd 22 méterről lövésre szánta el magát, és jobbal Kuszczak fölött a jobb felső sarokba csavart (2-1).

47. perc: jobb oldali szögletet követően Koplárovics elé került a labda, aki 12 méterről, kapásból a kapuba bombázott (2-2).

88. perc: Slusarski lövését Balogh J. hárította, de a kipattanó labda Madej elé került, aki 7 méterről a kapuba továbbított (3-2).

A gyors lengyel gólok után összeszedte magát a magyar együttes, és remek teljesítményének köszönhetően kiegyenlített. A vendégek több veszélyes támadást is vezettek, a mérkőzés hajrájában azonban mégis a hazaiak jutottak előnyhöz. A döntetlen igazságosabb lett volna.

Róth Antal, a válogatott szövetségi edzője csalódottan vette tudomásul, hogy csapata - csakúgy, mint októberben Svédországban (1-0) - a mérkőzés hajrájában kapott góllal maradt alul a lengyelekkel szemben. "Hasonló koreográfiája volt a mérkőzésnek, mint a svéd meccsnek. Ennek az lehet az oka, hogy hamar hátrányba kerültünk, s nagy energiát emésztett fel az egyenlítés" - mondta a lefújás után a szakvezető. "A találkozón a mi akaratunk érvényesült, de sajnos nem sikerült nyernünk. Most már győznünk kell minden hátralévő összecsapáson."

Az állás három forduló után:
1. Lengyelország 9 pont
2. Svédország 6/2 mérkőzés
3. Magyarország 3 (6-5)
4. Lettország 3 (2-7)
5. San Marino 0

A következő mérkőzések:
Lengyelország - San Marino, kedd
Magyarország - Svédország, szerda (Üllői út, 16.30 óra)