Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott harmadik Európa-bajnoki selejtezőjén gól nélküli döntetlent játszott Lengyelországgal Chorzówban, s így csoportjában továbbra is veretlenül a második helyen áll.
Forrás: EPA
Fehér megbízhatóan játszott
Fotó: EPA
Európa-bajnoki selejtező:
4. csoport:
Lengyelország - Magyarország 0-0


Lengyelország:

Magyarország:
sárga lap:


Az esti derbit megelőzően a két ország parlamenti válogatottja is megmérkőzött egymással, amelyen a magyar országgyűlési képviselők 6-1-re győztek a lengyel honatyák ellen.

Rendelje meg a Fókusz Online akciós árú sikerkönyveit, a 20% kedvezmény mellé 500 Ft-os vásárlási utalványt kap ajándékba! Az ajánlat 2003. március 31-ig érvényes.
Részletek>>>


A lengyel szervezők technikai okokra hivatkozva nem játszották le a magyar himnuszt, amit így a játékosok és a mintegy 2000 főnyi vendég szurkolótábor énekelt el.

Első félidő

A hetedik percben egy védelmi hiba után Kuzba került helyzetbe kilenc méterre a magyar kaputól, Dragóner ugrott fel vele a labdáért, a lengyel elesett, ám a bíró nem látott szabálytalanságot. Négy perccel később egy bal oldali beadást követően Swierczewskihez került a labda, aki huszonnégy méterről óriási löketet eresztett meg, Király lábbal, bravúros mozdulattal védett.

A huszonkettedik minutumban Lisztest buktatták a lengyel tizenhatos jobb sarkánál, tizenhét méterre Dudek kapujától. A szabadrúgást Lipcsei legurítása után Lőw lőtte rá, a labda a sorfalon megpattant, majd még az ötösnél álló Tököli is "belekapott" az erősen suhanó lövésbe, ám a labda végül a kapu bal oldala mellett landolt. Nyolc percre rá újra a cottbusi légiós villant: Kenesei passza után Lőw tizenhét méteres lökete épphogy elkerülte Dudek kapuját.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A harmincharmadik percben Dragóner felvágta Kuzbát, a magyar védő sárga lapot kapott. A szabadrúgást Szymkowiak tizenkilenc méterről Király kapuja fölé csavarta. A félidő lengyel helyzettel zárult: Olisadebe kapott kiváló, ívelt indítást az ötösnél, a színes bőrű csatár megpróbálta átemelni a labdát Királyon, ám kapusunk könnyedén fogta a gyengén helyezett lövést.

Kissé bátortalanul kezdtek a magyarok, s ezt ki is használták a házigazdák: mezőnyfölényben játszottak, s többször veszélyeztették Király kapuját. A játékrész derekától aztán kiegyenlítetté vált a küzdelem, és a mieinknek is akadtak lehetőségeik.

Második félidő



A hatvanötödik percben Olisadebe volt szemfüles a magyar kapunál: elalvó védelmünk mellett Király ölébe lőtt. Az ellentámadásnál Kenesei cselezgetett a balszélen, középre passzolt, a játékvezetőn megpattanó labda Tökölihez került, aki óriási ziccer helyzetben lőtt, Dudek pedig lábbal védett.

Szombaton további 17 Eb-selejtezőt játszottak/sport/focivilag/20030329wales.htmlHogyan szerezünk két meccsből öt pontot?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=53374A 4. csoport állása, eredményei/sport/focivilag/200209054csoport.html

A hetvenkettedik minutumban a frissen beállt Sebők József óriási labdával százszázalékos helyzetbe hozta Tökölit, aki tízenöt gyengén "hazaadta" a labdát a lengyelek kapusának. Hét perccel később a másik oldalon - megint csak - Olisadebe került helyzetbe: egy jobb oldali beadást Dragóner nem tudott elfejelni, a labda így a hazaiak csatárához került, aki nyolc méterről tüzelt, Király viszont hatalmas bravúrral, kiváló reflexmozdulattal hárított.

Néhány percre rá egy Olisadebe-csúsztatás után az ötös bal oldalánál Stolarczykhoz került a labda, a védő pedig nagy helyzetben a magyar kapu mellé lőtt. A kilencvenharmadik percben közelről Olisadebe fejelt csapatunk legjobbjának, Királynak az ölébe.

A közepes színvonalú, sok hibával tarkított mérkőzés mindkét félidejében a házigazdák birtokolták többet a labdát, néha percekre beszorították a magyarokat. Tököli kétszer is óriási helyzetben hibázott, így a vendégek akár a győzelmet is megszerezhették volna, de a játék összképét tekintve elégedettek lehetnek a döntetlennel.

Forrás: EPA
Küzdelmes mérkőzés volt
Fotó: EPA


Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a derbi után a következőket mondta: "Tudtuk, hogy nehéz találkozó vár ránk, mert a lengyelek nem véletlenül jutottak ki a tavalyi világbajnokságra. Ezért igen értékesnek tartom az egy pontot, amelyet kemény, férfias csatában szereztünk meg. Jerzy Dudek és Király Gábor az Európa-klasszisok közé tartozik, ezt most is bebizonyították."