Vágólapra másolva!
Még hogy az élet nem ismétli önmagát! Dehogyisnem, legalábbis Bódog Tamás szinte kísértetiesen úgy járt csapatával, az FSV Mainzcal, mint tavaly: ezúttal sem sikerült a feljutás a Bundesliga I-be az egykori pécsi labdarúgó klubjának. A Lettország és San Marino elleni Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott keretbe is meghívott védő horrorisztikus utolsó fordulója örökké emlékezetes marad számára.

"Mivel az utolsó fellépés előtt azonos pontszámmal álltunk az Eintracht Frankfurttal, ám legnagyobb riválisunk gólkülönbsége eggyel jobb volt, azért még minden megtörténhetett. Persze azt tudtuk, hogy a Frankfurt odahaza biztosan megveri a már kiesett Reutlingent, míg mi az ugyancsak búcsúzó Braunschweighez utaztunk szintén győzelmi esélyekkel, de idegenben nyílván nehezebb gólkülönbséget javítani. Ezért aztán szinte nem hittünk a fülünknek, amikor tíz perccel a befejezés előtt jött a hír, hogy a Frankfurt 3-3-ra áll, ellenben mi ekkor már 4-0-ra vezettünk. Vagyis tíz perc alatt négy gólt kellett volna behoznia az Eintrachtnak, ráadásul előttünk percenként adódtak ziccerek, sajnos azonban azokat 'elmulatták' a csatáraink. Mindezért később nagy árat fizettünk, hiszen a Frankfurt a hajrában három gólt is szerzett, sőt, ellenünk szépített a Braunschweig, így egyetlen góllal, de megint lemaradtunk a feljutásról" - panaszkodott a válogatott védő.

"Tavaly is az utolsó meccsen úszott el az élvonalbeli tagságunk, így még most is alig hiszem el, hogy két év alatt ilyen hasonlóan drámai körülmények között buktunk el. Hiába játszottuk mi a legszebb futballt, hiába lőttük a legtöbb gólt, hiába voltak a legtöbben kíváncsiak a meccseinkre, lassan a Leverkusenhez hasonlóan ránk is az örök második vagy a legpechesebb csapat bélyegét süthetik. Bevallom, magam is alig tértem magamhoz a sokktól, elvégre, ha a Frankfurt 5-1-re nyer, míg mi csak 2-0-ra, nem lennék úgy elkeseredve, de ezek után nem csupán csalódott, mérges is vagyok. Arról nem is beszélve, hogy a városban felállított kivetítőn 30 ezer szurkolónk szorított értünk, azaz a letargikus hangulat dacára, a drukkereinknek a napokban mindenképpen meg kell köszönnünk az egész évi biztatást."

"Egyetlen örömöm jelenleg, hogy a családdal néhány napra végre elmehetünk pihenni, a hét végén pedig csatlakozom a válogatott kerethez. Most már csak azért szurkolok, hogy a válogatottban ne járjak úgy, mint tavaly, amikor is a németországi idény befejezését követően, a horvátok elleni pécsi fellépésen eltört a bokám, ami után fél évig nem játszhattam. Remélem, azért az élet ilyen brutálisan azért mégsem ismételheti önmagát" - mondta Bódog.

A Frankfurt mellett a másodosztályt megnyerő Freiburg és a második 1. FC Köln már korábban bebiztosította élvonalbeli tagságát. A legjobbak közül az Energie Cottbus, a Nürnberg és a Bielefeld esett ki.

Bánki József