Vágólapra másolva!
Május 30-án Budapesten, az Üllői úton a Ferencváros-Debrecen labdarúgó-mérkőzés (0-0) után a Fradi szurkolók beözönlöttek a pályára és ütöttek, vertek mindenkit, akit értek, játékosokat, szakvezetőket, fotósokat. Az alábbi összeállításból kiderül: Magyarországon 2001 óta tizenkilenc kirívó szurkolói rendbontás történt.

2001. március 3.: A Kispest-Sopron (2-1) mérkőzésen a Kispest szurkolói füstbombát robbantottak a stadion állószektorában. A fegyelmi bizottság lezáratta az állóhelyi részt.

2001. március 24.: A budapesti magyar-litván vb-selejtező (1-1) után a hazafelé tartó szurkolók egy 20 fős csoportja német fiatalokkal összeverekedett a Deák téri metróállomáson, hárman könnyebben megsérültek.

2001. április 8.: A Lombard-ÚTE (0-2) mérkőzésen egy helyközi buszjáratot az újpestiek szétvertek. A mérkőzés ideje alatt az elkeseredett hazai nézők az állórész aljzatából letört betondarabokat dobáltak a vendégtáborra. Egy, a kerítésre felmászó ÚTE-szurkoló hasba rúgta az intézkedő rendőrt.

2001. április 14.: A Kispest-Videoton (1-0) mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja levonult a lelátóról, és a Videoton szurkolóit szállító busz szélvédőit kövekkel bedobálta.

2001. április 28.: A Sopron-ÚTE (2-1) mérkőzésen az ÚTE-szurkolók a kerítésen átmászva megpróbálták a soproni szurkolókat megközelíteni. Könnygázt vetettek be szétoszlatásukra.

2001. május 12.: Az FTC-Újpest (2-2) futballmérkőzést megelőzően, illetve azt követően 12 szurkolót állított elő a rendőrség az Üllői úti stadion előtti rendbontás miatt. 14-én a bíróság négy rendbontó ügyében ítéletet hozott, 100, 50 illetve 40-40 ezer forintos pénzbüntetésre, egyiküket tíznapos elzárásra ítélte, emellett mindegyiküket egy évre kitiltották a sportlétesítményekből és -rendezvényekről. 15-én a Fővárosi Bíróság két drukkert 10-10, egy másikat pedig 5 napos elzárásra ítélt, további két szurkolót pedig 50-80 ezer forint közötti pénzbüntetés megfizetésére kötelezett. Az öt vádlottat egy évre kitiltotta a sportlétesítményekből és a sportrendezvényekről.

2001. május 26.: Debrecenben az Újpest elleni bajnoki mérkőzésen (3-4) a 87. percben átmenetileg félbeszakadt a mérkőzés, miután több néző is berohant a pályára, mert vitattak több bírói ítéletet. A rendet helyreállították, de a hazaiak veresége után a szurkolók még sokáig tüntettek.

2001. június 13.: A Debrecen-Videoton (5-2) Magyar Kupa-döntőn, az Üllői úton a ferencvárosi szurkolók rátámadtak a szektorukban helyet foglaló Videoton-táborra.

2001. július 26.: A Ferencváros-Hajduk Split (0-0) Bajnokok Ligája mérkőzésen történt rendzavarásért K. Imrét pénzbírságra ítélték, M. Branislav horvát állampolgárt három hónapra kiutasították az országból.

2001. július 28.: A Ferencváros-Újpest (2-1) bajnoki mérkőzésen történt rendzavarásért 5 napi elzárásra és sportrendezvényekről való 1 évi kizárásra ítélték V. István Attilát, míg K. Attilát pénzbírságra ítélte a bíróság.

2001. augusztus 15.: A Magyarország-Németország (2-5) barátságos válogatott mérkőzés után Budapesten rendzavarás miatt előállítottak három magyar és három német szurkolót, mert üvegekkel és más tárgyakkal dobálták egymást. Ötüket őrizetbe vették.

2001. október 10.: Az FTC-ÚTE (1-1, tizenegyesekkel 1-4) Magyar Kupa-mérkőzés után rendzavarás elkövetése miatt 12 huligán ellen eljárást indítottak őrizetbe vétel mellett.

2002. március 16.: Rendzavarás miatt öt személyt őrizetbe vett a rendőrség a Ferencváros-Újpest labdarúgó mérkőzés ideje alatt, további egy személyt garázdaság miatt állítottak elő.

Forrás: MTI
Újpest-FTC tavaly szeptemberben
2002. május 18.:

2002. szeptember 14: Az Újpest-Ferencváros mérkőzés (3-0) során a IV. Kerületi Rendőrkapitányság tizenkét embert állított elő csoportos garázdaság miatt. További három személyt garázdaság vétsége miatt állítottak elő, közülük egy embert őrizetbe vettek. Október 15-én a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága az újpesti klubot 1 millió, az FTC-t 2,5 millió forint befizetésére kötelezte a szurkolói rendbontások miatt.

2003. március 8.: A Ferencváros-Újpest mérkőzés (1-0) után hat szurkolót állítottak elő a rendőrök a mérkőzés előtt és után történt rendzavarás során. Négyet őrizetbe vettek, ketten szabadlábon védekezhettek. Rendzavarás, szabálysértés miatt indult eljárás ellenük.

2003. április 2.: A magyar-svéd mérkőzés után a BRFK XIV. kerületi kapitánysága kilenc embert állított elő, ezek közül ötöt őrizetbe vettek. Egy embert hivatalos személy elleni erőszak, egyet garázdaság és hármat rendzavarás alapos gyanúja miatt, négy embert rendzavarás miatt állítottak elő.

2003. május 30.: Budapesten, az Üllői úton a Ferencváros-Debrecen mérkőzés 0-0-ra végződött, miközben az MTK 1-0-ra győzött Újpesten, és így megnyerte a bajnokságot. A Fradi szurkolók csalódásukban a mérkőzés után beözönlöttek a pályára és ütöttek, vertek mindenkit, akit értek, játékosokat, szakvezetőket, fotósokat. Szentes Lázárt, a DVSC vezetőedzőjét kórházba kellett szállítani. A székház ablakait betörték, a Népligeti autóbusz-állomásnál több hirdetőoszlopot felgyújtottak, a kiérkező tűzoltókat is megtámadták. Rendbontás történt a Könyves Kálmán körút sarkán, valamint az MTK pályánál is. A rendőrség összesen 14 személyt állított elő, hetet gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítanak rendzavarás szabálysértés elkövetése, illetve csoportos garázdaság bűntettének alapos gyanújával.

Ugyanaznap a Siófok-Győr labdarúgó mérkőzés után 12 győri szurkolót állított elő a rendőrség, miután a mérkőzés vége előtt pár perccel a játékvezető ítélete miatt a két csapat szurkolói beszaladtak a pályára s összeverekedtek.