Vágólapra másolva!
Magyarország egyik legpatinásabb klubja, az élvonalból története során először - 87 év után - kieső Kispest-Honvéd egy rendkívül takarékos költségvetéssel, jórészt fiatal játékosokkal készül a másodosztályra.

A XIX. kerületi egyesületet anyagilag nagyon megviselte Kovács Attila társtulajdonos-menedzser távozása, így 100 millió forint alatti büdzsével számolnak, de mint Kiss Zsolt, a tulajdonosok egyike - a másik az olasz Piero Pini - elmondta: ezzel a "kevés" pénzzel is vállalnák az indulást az élvonalban, ha esetleg a liga kedden felajánlja ezt a lehetőséget.

"Mi egyelőre az NB I B-re készülünk, s nem tervezzük drága játékosok leigazolását. Inkább a fiatalokra, s a kispesti kötődésű futballistákra építünk. Valószínűleg a csapatnál marad a nagy tehetségnek tartott Vadócz Krisztián, illetve az olimpiai válogatott Torghelle Sándor is. Utóbbi valószínűleg csak akkor távozik, ha sikerül megállapodnia a német élvonalból kiesett Energie Cottbussal" - mondta Kiss.

A tulajdonos a kerettel kapcsolatban még közölte, hogy a télen szerződtetett játékosok szinte mindannyian távoznak a Bozsik-stadionból, ugyanis kontraktusukban szerepelt egy kitétel, mely szerint kiesés esetén szabadon igazolhatók.