Vágólapra másolva!
Dunavarsányban edzőtáborozik a MTK. A kék-fehérek alaposan megerősödtek, elvégre nem kevesebb, mint hét azonnal bevethető labdarúgót igazolt a Borsodi Liga bajnokcsapata. Az elmúlt időszakban több meghatározó játékos, az Izraelből hazatért Pisont, Halmai duó, valamint a rutinos csapatkapitány, Illés Béla is kidőlt a sorból sérülés miatt.

Az első érkező Végh Zoltán volt, aki kölcsönben tavaly a Videotonban védett, majd Kispestről Pandur Péter és Torghelle Sándor is a Hidegkuti-stadionba szerződött. Az U21-es válogatott Pusztai Olivért Siófokról, az exvasasos Zabos Attilát Salgótarjánból igazolta le a kék-fehér klub, míg a rutinos Halmai Gábor, valamit Pisont István Izraelből tért haza.

Egervári Sándor vezetőedzőt természetesen elsősorban az idegesíti, hogy az elmúlt időszakban több meghatározó embere, így a Pisont, Halmai, Illés trió is kidőlt a sorból sérülés miatt.

Illés például az Újpest elleni, eredetileg zártkapus, ám a "hírérzékeny" drukkerek miatt végül nyilvánossá vált, felkészülési mérkőzésen szenvedett kulcscsonttörést, és a kiváló futballista felépülése mintegy másfél hónapot vesz igénybe. Az otthonában pihenő Illés érdeklődésünkre már a visszatéréséről is beszélt. "Remélem, augusztusban már újra a pályán lehetek, mivel úgy tűnik, jó csapatunk lesz. Nehéz elviselni a tétlenséget, ám amint tehetem, kimegyek megnézni a fiúkat az edzőmérkőzéseken."

Halmai Gábor jobb hírrel szolgált hasfalsérülése után. "Ugyan még nem futhatok, de könnyebb labdás gyakorlatokat végezhetek, s már ez is nagy öröm számomra" - mondta az Izraelből hazatért Halmai. "Egy hét múlva pedig teljes értékű munkát végezhetek, így bízom abban, hogy a bajnokság kezdetére már jó erőben leszek."

Az ugyancsak Izraelből érkezett Pisont István vádlisérüléséből szintén felépülőben van. "A biztonság kedvéért egyelőre könnyített gyakorlásokon veszek részt, hétfőtől viszont újra keményen tréningezhetek" - mondta a 33 éves középpályás. "Erre szükségem is lesz, mivel ha mindenki elépül, nagyon erős csapatunk lesz, márpedig én mindenképpen szeretnék bekerülni a kezdő tizenegybe. Komoly sorozat előtt állunk, hiszen a bajnokság, a Magyar Kupa és a Bajnokok Ligája nagy megterhelést jelent majd, ezért is lesz szükség minden játékosra, valamint minőségi keretre."

Bánki József