Vágólapra másolva!
Többféle alternatívát ajánlott a kivonulását előkészítő többségi tulajdonos Fotex Rt. lehetséges megoldásként a Ferencvárosi TC elnökségének a szerdai megbeszélésen. A klub honlapja szerint valamennyi ajánlat összhangban van a korábban megkötött adásvételi szerződéssel.

Képgaléria a Fradi felkészüléséről

A Fotex Rt. képviseletében Várszegi Gábor hangsúlyozta, hogy a Ferencvárosra szeretné bízni a végső döntést, azaz a többségi tulajdonos kivonulása az FTC elnöksége által választott forgatókönyv szerint zajlik majd.

Néhány elnökségi tagtól származó információink szerint három alternatívát ajánlott fel Várszegi Gábor az FTC-nek. Az első szerint Várszegi 130 millió forintot ad a szakosztályoknak, kivéve a labdarúgásnak, ám "cserébe" pár százaléknyi tulajdonrészt kér magának. A második variáns szerint Várszegi visszaadja az általa birtokolt 80 százalékos tulajdonrészt, viszont a jövőben nem fizet semennyit a Fradinak. A harmadik alternatíva szerint pedig a megemelt alaptőke 51 százaléka az övé marad, 29 százaléka a Ferencvárosé lenne, a maradék tulajdonrészre pedig befektetőt keresnének.

Várszeg Gábor ugyanakkor nem ijedt meg attól, hogy az FTC perrel fenyegetőzik, aminek a tulajdonos szívesen áll elébe, mert - mint elmondta - az UFA-val kötött szerződés miatt százmilliós nagyságrendű kár érte őt.

"Meghallgattuk Várszegi Gábor ajánlatait, s ennek fényében tanácskozunk pénteken" - mondta a távirati irodának Furulyás János, az FTC elnöke. "Igyekszünk olyan megoldást találni, amellyel a klub és a Fotex Rt. is jól jár."