Vágólapra másolva!
Zárt kapuk mögött 1-1-es döntetlent ért el a Ferencváros bajnoki ezüstérmes együttese a névváltozáson átment siófoki Balaton FC otthonában. A 2003/2004-es idény első fordulójában a Békéscsaba 3-1-es győzelmet aratott a Zalaegerszeg ellen, a Haladás 2-0-ra verte a Győrt, míg a Pécs emberhátrányban egyenlített Székesfehérvárott.

alapszakasz, 1. forduló
Balaton FC - Ferencvárosi TC 1-1 (1-0)
Siófok, (zárt kapus mérkőzés)
vezette: Bede
Balaton FC: Csernyánszki - Radics, Hegedűs, Kuttor, László - Györök (Mészáros 61.), Kovács P., Virág (Vörös 88.), Usvat - Csordás, Sitku (Filipovic 61.)
FTC: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Balog - Bognár, Kapic, Lipcsei, Leandro - Rósa D., Gera, Penksa (Sasu 68.)
gól: Csordás (35.), illetve Rósa D. (47.)
kiállítva: Vukmir (82.)
sárga lap: Virág (19.), Filipovic (90.), illetve Kapic (57.), Vukmir (69.)

35. perc: Csordás a félpályáról a jobb oldalon vezette a labdát, majd mivel nem támadták a ferencvárosi védők, középről 17 m-ről külsővel a jobb alsó sarokba csavart (1-0).

47. perc: jobboldali beadás után a menteni igyekvő Hegedűs fejéről a 16-os bal sarkánál érkező Rósa elé került a labda, aki kapásból a kapu bal oldalába lőtt (1-1).

Érkeztek Fradi-szurkolók

Nem került sor összetűzésre a rendőrség és a szurkolók között az egyébként zártkapus labdarúgó-mérkőzést megelőzően.
"Mintegy 100 fővárosi szurkoló érkezett vonattal Siófokra, akik hangoskodtak ugyan, de erőszakos cselekményeket nem követtek el, így előállításukra sem került sor" - mondta Herke Tamás, a siófoki rendőrkapitányság vezetője.

59. perc:


82. perc: Vukmir buktatta Csordást a kaputól 20 m-re, s mivel már volt egy sárga lapja, Bede kiállította.

90. perc: Lipcsei ívelt szabadrúgást a kapu elé, ahol Sasu emelkedett a legmagasabbra, de 2 m-es ívelt fejese a kapufa felső éléről az oldalonvonalon túlra vágódott.

Az első félidőben a Ferencváros többet birtokolta a labdát, de veszélyes helyzeteket nem tudott kialakítani. Az ellentámadásra építő siófokiak Csordás egyéni teljesítményének köszönhetően szereztek vezetést. A második félidő már sokkal jobb játékot hozott, mint az első, a korai egyenlítés után a Fradi végig fölényben játszott, helyzetei alapján akár a győzelmet is megszerezhette volna.

(MTI)