Vágólapra másolva!
Lassan összeáll a szerdai, Szlovénia elleni mérkőzésre készülő magyar válogatott, amelynek keretéből immáron csak a hétfőn bajnokit játszó Bódog Tamás hiányzik. A Mainz hátvédje kedden, Muraszombatban csatlakozik a kerethez. A Hévízen edzőtáborozó együttes előkészületeiről Magyar Zoltán technikai vezetőt és Gellei Imre szövetségi kapitányt kérdeztük.

"Kifogástalan vendéglátásban részesülünk Hévízen" - kezdte Magyar Zoltán. "Hétfőn délelőtt a fürdővárosban, délután pedig Gellei Imre szűkebb pátriájában, Keszthelyen tréningezett a csapat, amelyhez csatlakozott Szabics Imre, Fehér Csaba és Lőw Zsolt is. Kedden Vértes Árpád, Hévíz futballimádó polgármestere ad a válogatottunk tiszteletére fogadást, majd indulunk Szlovéniába. Egyelőre azonban a játékosok élvezik a népszerűséget, hiszen az edzésekre a helyieken kívül számos nyaralóvendég is kíváncsi."

"Kissé sűrű a program, ráadásul zavaró, hogy a játékosok szerdától hétfőig különböző időpontokban léptek utoljára pályára" - mondta a kapitány. "Mindezek tükrében komolyabb edzésmunkát nem tudtunk és nem is volt érdemes végezni, inkább a regenerálódásra a csapat összeszoktatására helyeztük a hangsúlyt. A tréningek jó hangulatban zajlanak, összeállítást pedig a keddi, muraszombati gyakorlás után hirdetek."

Gellei még nem döntötte el, hogy Bódog vagy Lipcsei helyettesítse-e a sérült Urbán Flóriánt. A csatársorban feltehetően Szabics Imre és Kenesei Krisztián kezd.

"Mivel a meccsen bármennyit cserélhetünk, mindenkinek lehetőséget szeretnék adni, így az újpesti Kovács Zoltánnak, valamint Farkas Balázsnak is. A 90 perc egyértelmű főpróbája a lettek elleni, idegenbeli Eb-selejtezőnek, és elsősorban azt várom, hogy olyan játékot nyújtsunk, amellyel bebizonyítjuk, tudunk nyerni Rigában is."

Bánki József