Vágólapra másolva!
Kedden az FTC Labdarúgó és Sport Rt. igazgatósága jogi szakvéleményt és törvényességi felügyeleti eljárást kért az ügyészségtől a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének augusztus 7-ei határozata miatt, ami a zöld-fehér klub szerint nem felel meg a jogszabályoknak.

Az rt. továbbra is a Magyar Labdarúgó Liga július 17-ei büntetési tételeit fogadja el, s azt kívánja teljesíteni. Ezzel a lépéssel felmerült annak a lehetősége is, hogy a Ferencvárost kizárhatják a ligából és a bajnokságból. Éppen emiatt kerestük meg Furulyás Jánost, az FTC elnökét, miként értékeli az rt. igazgatóságának a döntését, illetve nem félti-e a klubot a kizárástól.

"Nem örülök a döntésnek, amiről egyébként a sajtóból értesültem, ám vallom, végre nyugvópontra kell, hogy kerüljön az ügy" - kezdte a Fradi elnöke. "Ugyanakkor a liga és az MLSZ zártkapus mérkőzésekről szóló határozatával sem tudok egyetérteni, sőt az egy mérkőzés nézők nélküli megtartásával sem, ugyanis a szurkolókat nem szokás megbüntetni, a bűnösöket viszont igen. Sajnos azonban utóbbiról egyelőre nincs tudomásom."

Közbevetésünkre, hogy mennyire tart attól, a csapatot kizárják a bajnokságból, Furulyás János így reagált: "Nem vagyok képes, és nem is szeretnék jogi dolgokba belemenni, nyilván a jogászok tisztában vannak a lépések súlyával. No meg a döntéshozók, az rt. igazgatótanácsának a tagjai is. Amennyiben a csapatot kizárják, annak felelősségét azokat terheli, akik ezt a döntést hozták."

A hat pont levonásáról a zöld-fehérek elnöke így vélekedett: "Ez is különösen fájó, hiszen bizonytalannak érzem, hogy ez a mostani csapatunk miként hozza be ezt a hátrányt, illetve miként vészeli át a jelenlegi nehéz időszakot."

Bánki József