Vágólapra másolva!
Néhány fordulóval a bajnokság rajtja után érdemes kicsit részletesebben is megismerkedni a nyáron külföldről a magyar élvonalba szerződött idegenlégiósokkal. Ezúttal a román focisták vannak többségben, keleti szomszédunktól négyen igazoltak Magyarországra, de a kelet-európai régió szinte minden országából (Bulgária és Ukrajna kivételével) köszönthetünk labdarúgót az Arany Ászok Ligában.

A csabaiak új kapusa 1972. július 30-án született, vagyis a napokban múlt 31 esztendős, és a Hrvatski Dragovoljac együttesében védett éveken keresztül.

Miután a klub felkerült a legjobbak közé, Simunic sokáig Vladimir Vasilj tartaléka volt (az 1997-98-as pontvadászatban például csak három mérkőzésen védett), ám amikor a válogatott keretbe is bekerült hálóőrt eladták a Dinamónak, első számú kapussá lépett elő. 2000 nyarán aztán klubot váltott, és a Varteks Varazdin játékosa lett, de hamarosan itt is kiszorult a kezdő tizenegyből.

Érdekesség, hogy a Hrvatski Dragovoljacban egy ideig együtt futballozott a nemrég a Győrben is megfordult Branko Hucikával.