Vágólapra másolva!
Fél év után szombaton éjjel hazatért Kínából Kerekes Zsombor, aki februártól a Tienjin Teda együttesében futballozott. A Debrecen egykori csatára nem önszántából hagyta el a távoli országot, hanem klubja vezetői közölték vele: a jövőben nem számítanak rá. Kerekes ettől függetlenül nem szomorú, hiszen anyagilag jól járt, ráadásul újra a családjával lehet.

"Annyiban meglepett a vezetők döntése, hogy erre a közelmúltban semmi jel nem utalt" - kezdte Kerekes. "Ugyanakkor azt is el kell mondanom, Kínában ilyesmire gyakran van példa. A pekingi klubnál például legutóbb eladtak egy brazil centert, és a helyére igazolták Keneseit, vagyis rengeteg játékos nem tölti ki a szerződését arrafelé. Mondjuk, ha Olaszországban történik ez velem, nyilván felháborodok, ám Kína olyan messze van és a családom annyira hiányzott, hogy nem is bántam a megállapodás megszüntetését. Ráadásul anyagilag is jól jártam, korrekt módon kifizettek, ezért sem távoztam keserű szájízzel."

Kérdésünkre, hogy idehaza a DVSC-n kívül játszana-e másik klubban, Kerekes egyértelmű választ adott: "Nem, Magyarországon semmiképpen sem akarok más csapatban futballozni, csakis a Lokiban. Mivel azonban csak szombat éjjel érkeztem haza, a debreceni vezetőkkel még nem tudtam beszélni. Erre feltehetően egy hét múlva kerülhet sor, addig ugyanis amolyan pótnyaralásra szeretnék menni Tunéziába a két gyerekemmel és a feleségemmel, akiket hosszú ideje nem láttam. Hazaérkezésem után viszont az első dolgom lesz, hogy megkeresem a DVSC vezetőit, hiszen a hét vége óta szabadon igazolható játékos lettem. Amennyiben pedig nem jön össze a kapcsolat a Lokival, valószínűleg ismét külföldön folytatom a pályafutásomat, mivel akadnak ajánlataim."

Bánki József