Vágólapra másolva!
Az MTK hívei csupán a három pont megszerzésének örülhettek a Balaton FC elleni bajnokin (1-0), a mutatott játék sok bosszankodásra adhat okot. Akárcsak az, hogy az ínhüvelygyulladással bajlódó Zavadszky Gábor nem léphet pályára szerda este a horvát fővárosban, a Dinamo Zagreb elleni UEFA-kupa-mérkőzésen.

A Dinamo legutóbbi bajnoki fellépését egyébként a Makszimir-stadionban tekintette meg Kenyeres Imre, Egervári Sándor vezetőedző első számú segítője. A tréner szerint nagyon erős csapat vár rájuk, s a kékek egyik legjobb futballistája Kranjcar, akit 19 éves kora ellenére azonnal vinne az angol Arsenal.

Zavadszky Gábor érthető szomorúsággal számolt be állapotáról. "Vasárnap megpróbáltam kocogni, ám három kör után nagyon fájt a lábam, ezért kénytelen voltam abbahagyni a futást. A legidegesítőbb az egészben a bizonytalanság, hiszen nem tudni, mikor gyógyulok ki teljesen az ínhüvelygyulladásból."

Az MTK esélyeiről Zavadszky ezt mondta: "A meccs előtt 50-50 százalék mindkét csapatnak az esélye a továbblépésre, ám kedvezőnek tartom, hogy idegenben kezdünk. Ezáltal ugyanis a horvátoknak kell kezdeményezni, így viszont talán több lehetőségünk nyílik az ellentámadásokra. Fegyelmezetten kell futballoznunk, legalább úgy, mint a Celtic elleni glasgow-i mérkőzésen, s akkor nem lehet gond."

Egervári Sándor egyébként kedd este a mérkőzés helyszínén tart tréninget együttesének, s ekkor jelöli ki a kezdő tizenegyet is. A zágrábi találkozót a Sport1 televízió 17.15 órától élőben közvetíti.

Bánki József