Vágólapra másolva!
Fegyelmezett játékkal 1-1-es döntetlent ért el a Debrecen a görög PAOK Szaloniki otthonában az UEFA-kupa második fordulójának első mérkőzésén. A Liverpool szintén 1-1-re végzett Bukarestben a Steauával, a Newcastle 3-2-re verte idegenben a Baselt, a Roma hajrágóllal nyert a Hajduk Split ellen, a Valencia nem bírt el a Maccabi Haifával. A Köbenhavn Rabóczki, a Panioniosz Tóth Norbert nélkül kapott ki spanyol ellenfelétől, Fehér Miklós Benficája viszont győzött.

Az UEFA-kupanap képei

UEFA-kupa, második forduló, első mérkőzés:
Szaloniki, Tumba-stadion, 11 ezer néző
vezette: Trivcovic
PAOK Szaloniki - Debreceni VSC 1-1 (1-1)
PAOK:
Atmacidisz - Vokolosz, Hasziodisz (Voszkaridisz, 71.), Udeze - Hagan, Kucisz, Feutchine, Vangelisz (Kucopulosz, 56.), Karadimosz (Spasic, 66.) - Jaszumisz, Szalpingidisz
Debrecen: Tomic - Nikolov, Éger, Szekeres T. (Pim, 61.), Szatmári - Dombi (Sumudica, 86.), Kiss Z., Habi, Böőr - Sándor T., Bajzát (Halmosi, 67.)
gól: Karadimosz (17.), illetve Bajzát (24.)
sárga lap: Vokolosz (24.), Karadimosz (41.), Hasziodisz (50.), Hagan (68.), illetve Éger (25.), Tomic (52.), Szatmári (55.), Pim (65.), Sándor T. (73.)

Nem rohanták le a görögök a Debrecent, az első tíz perc kiegyenlített mezőnyjátékkal telt. Szentes Lázár a mérkőzés előtt kijelentette, hogy nem döntetlenre játszik majd a Loki, ennek megfelelően Sándor Tamásék bátran kezdeményeztek, ha erre lehetőségük nyílt.

Az első meleg helyzet a 11. percben adódott a magyar kapu előtt, Szalpingidisz szabadrúgásból veszélyeztetett, de Tomic a helyén volt. A 17. percben aztán az első komolyabb próbatételre becsődölt a debreceni védelem: Hagan iramodott meg a jobb oldalon, középre adása után pedig az üresen hagyott Karadimosz nyolc méterről a jobb alsó sarokba bólintott (1-0).

A vezető gól feltüzelte a hazaiakat, Hagan 16 méterről jobb külsővel, kapásból célozta meg a jobb alsó sarkot, Tomic bravúrral tornázta ki a labdát. A szöglet utáni ellentámadásból viszont Dombi lódult meg Sándor remek labdájával, és addig robogott, amíg a tizenhatoson belül Vokolosz felvágta. Éger ugyan a jobb kapufára lőtte a büntetőt, a kipattanó azonban Habihoz, onnan pedig Bajzát elé került, aki 11 méterről a kapu közepébe emelt (1-1).

Örülhettünk tehát az egyenlítésnek (és az idegenben lőtt gólnak), a bal oldali védekezésünk azonban továbbra is okot adott némi aggodalomra. A 27. percben például Hagan húzta meg ismét a jobb oldalt, és egy beadásnak álcázott trükkös lövéssel kis híján meglepte Tomicot. A 36. percben megint jobbról jött a beadás, ám szerencsénkre Kucisz hat méterről, felülmúlhatatlan gólhelyzetből az égbe bombázott.

A félidő hátralévő része jobbára bekkeléssel telt el a Debrecen részéről, a játékban azonban az is benne volt, hogy a Loki bármikor lekontrázhatja vendéglátóit, ami biztatónak tűnt a második játékrész előtt.

A szünet után Bajzát nevéhez fűződött az első két kapura lövés, a PAOK ellenben kissé tanácstalanná vált a Loki első félideinél jóval szervezettebb védekezésével szemben, így tulajdonképpen felesleges volt Tomic kapus sokadik látványos időhúzása, amelyért az 52. percben sárga lapot kapott.

A 60. perc tájékán kisebb hullámvölgybe került a magyar együttes, Szekeres Tamást sérülés miatt le kellett cserélni, és két veszélyes görög fejes is borzolta Szentes Lázár idegeit. A 77. percben aztán megnyugodhatott volna a debreceni mester, Halmosi bal oldali beadásáról azonban egy hajszállal lemaradt Kiss Zoltán.

A 84. percben Tomic a mérkőzés első számú hősévé avanzsált, miután lábbal kivédte a tíz méterről zavartalanul próbálkozó Kucisz lövését. Az üres kapu felé tovább guruló labdát a Loki másik legjobb teljesítményét nyújtó Habi vágta ki az érkező Voszkaridisz elől. Négy perc múlva az ötösön belülről már betalált a kapuba Kucisz, ezt a gólt azonban les miatt nem adta meg a játékvezető.

A hosszabbításban Sándor előbb tizennyolc méterről megtornáztatta Atmacidiszt, aztán negyvenről kis híján sikerült az üres kapuba ívelnie. A szerencsére azonban így sem lehet egy szavunk sem, a hosszabbítás negyedik percében ugyanis újabb (ezúttal szabályos) görög gólt érvénytelenített les címén a bíró. A Debrecen ennek ellenére teljes mértékben rászolgált a döntetlenre, amelynek köszönhetően kedvezőbb helyzetből várhatja a három hét múlva sorra kerülő visszavágót.