Vágólapra másolva!
Két héten belül kerül a boltokba Hrutka János "Ha én ezt a klubokról elmesélem" című önéletrajzi könyve. A Ferencváros egykori válogatott labdarúgója az [origo]-nak jelenlegi foglalkozásáról, valamint a könyv tartalmi részéről is beszélt.

"A könyvben pályafutásom sikerei és kudarcai mellett a botrányokról is bőven szó esik majd, sőt leginkább arra hegyeztem ki a mondanivalómat" - mondta Hrutka. "A közvélemény ugyanis a sportágban zajló eseményeket illetően eddig csak találgatott sok-sok esetben, ám a könyvemben titkos megállapodások, szerződések másolatával szeretném segíteni a tisztázást. Természetesen visszatekintek a Bundesligában eltöltött időszakomra, a pályán kívüli eseményekre, például szórakozásokra is kitérek. Bevallom, a könyvben a korábbi botrányok nagyobb terjedelmet kapnak, így a hárommilliós fizetéstől a kispesti szerződésemig mindenről beszámolok. A könyv elolvasása után pedig mindenki lelkiismerete szerint alakíthatja ki álláspontját a magyar labdarúgás állapotáról."

Jelenlegi tevékenységéről Hrutka ezt mondta: "Kollégáimmal továbbra is keményen dolgozunk a Sport and Success menedzserirodánkban. Legutóbb például ügyvéd barátommal, Lőrincz Mártonnal tíz napot töltöttünk el Brazíliában. Egy partnercég meghívására érkeztünk Rio de Janeiróba, ahol ifjúsági és felnőtt bajnoki mérkőzéseket is megtekintettünk. Amit tapasztaltunk, lenyűgöző. Brazília tényleg a futballisták aranybányája. Csak úgy hemzsegnek a menedzserek a csapatok körül, s olykor valóban csak a szerencsén múlik, hogy egy-egy dél-amerikai fiatal melyik európai klubhoz kerül, annyi a tehetség. Célunk, hogy már a téli szünetben néhány kiváló képességű brazil labdarúgót közvetítsünk magyar csapatokhoz. Jelenleg is ezen dolgozunk."

Bánki József