Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szombaton felbontotta szerződését - melynek értelmében a Partizan Beograd vezetőedzője volt -, és állítólag elindult gépkocsival Budapestre. A hírt - mármint a szerződésbontás tényét - Nenad Bjekovic, a Partizan klubigazgatója közölte szombaton este a szerb televízióban - amint arról a DSF német sporttelevízió honlapja tudósít. Az egykori német legenda ekként a magyar válogatott szakvezetője lesz, amit a vasárnap déli 12-kor a Hotel Kempinskiben esedékes sajtóértekezleten az MLSZ vezetői be is jelentenek.

Matthäus Magyarországra szerződésének lehetőségét először az index.hu jelentette múlt kedden. Akkor a hírt többen cáfolták, az MLSZ vezetői az információt sem megerősíteni, sem tagadni nem voltak hajlandók.

Szombaton Matthäus lemondásáról a Partizán edzői tisztségéből az nb1.hu számolt be, a Bild am Sonntag és a Partizan honlapjának jelentésére hivatkozva.

A dolog érdekessége, hogy Matthäus egésze az utolsó pillanatig kerek-perec cáfolta magyarországi szerződésének hírét: "Senkivel nem tárgyaltam a magyar szövetség részéről, mindez csak vad spekuláció, amire nem is akarok reagálni."

A most 42 éves Matthäus 2000-ben fejezte be játékospályafutását, előbb a bécsi Rapid, majd a szerb Partizan Beograd szakvezetője lett.

Ha valóban a magyar válogatott szövetségi kapitánya lesz, akkor ez az esztendő egyik legnagyobb - és legjobban titokban tartott - szenzációja.

Ch. Gáll András