Vágólapra másolva!
Már a 150-szeres német válogatott Kempinski szállodában tartott kapitányi bemutatásakor kiderült, hogy az MLSZ magyar szakembert szeretne Matthäus mellé, ugyanakkor megkérték Lothart, Németországból hozzon orvost a válogatott mellé. Matthäus segítőjeként a szövetség elöljárói mindenképpen jó nevű és németül is beszélő szakembert kerestek - az [origo] információja szerint a befutó Varga Zoltán lehet.

Nyilván sokan elvállalnák a pályaedzőséget a német kapitány mellett, viszont a jelek szerint többen nem kérnek ebből a feladatból, legalábbis, akiket az MLSZ megkeresett ez ügyben.

Elsőként Nyilasi Tiborra gondoltak a szövetségben, a Ferencváros hajdani klasszisa azonban jól érzi magát az MLSZ utánpótlás válogatottjainak az élén, valamint a sporttelevízió szakértőjeként, ezért köszönettel visszautasította az ajánlatot.

Hasonlóan tett Détári Lajos is, aki néhány hetet a másodosztályú Tatabánya trénereként tevékenykedik. Képben van még Varga Zoltán, aki kifogástalanul beszél németül, mivel évtizedekig Münchenben élt, s 1997-ben onnan csábította haza egykori klubja, a Ferencváros.

Bizonytalanná teszi Varga Zoltán esetleges munkavállalást az MLSZ-ben, hogy a szakembernek kecsegtető ajánlata van Nigériából is. A szakmai stáb kialakulása január elején Lothar Matthäus hivatalos beiktatásakor várható, s ekkor készül majd el a válogatott felkészülési programja is.

Bánki József