Vágólapra másolva!
Az Újpest FC ügyvezető igazgatója, Gyulay Zsolt péntek délután lemondott posztjáról, két válogatott futballista pedig távozik a Megyeri útról. Tokody Tibor pénteken már Németországban intézte munkavállalási engedélyét, míg Rósa Henrik közös megegyezéssel bont szerződést a lilákkal.

Gyulay Zsolt írásban benyújtott lemondásáról hivatalosan hétfőn tárgyalnak a lila-fehér klub illetékesei. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos - aki 2001 márciusa óta töltötte be a tisztet - elhatározásától függetlenül kijelentette: nem kíván távozni a klubtól, hanem a napi ügyvitel helyett a csapatot működtető kft. többségi tulajdonosánál, a Viola Ball Rt.-nél menedzserként szeretne tovább dolgozni az újpesti futball sikeréért. Döntését a lila-fehér labdarúgóklub nehéz anyagi helyzetével indokolta.

"A lemondási szándékom nem új keletű. Még tavaly megfogalmaztam, hogy amennyiben január 31-ig nem rendeződik megnyugtatóan a klub anyagi helyzete, akkor nem vállalom tovább ezt a pozíciót" - nyilatkozott a csapat hivatalos honlapján Gyulay. "Az utóbbi időben már az egészségem is kárát látta a mindennapos idegőrlő munkának, és a velem kapcsolatos negatív szurkolói visszajelzések is eléggé megviseltek."

Hozzátette: érzelmileg kötődik Újpesthez, ezért a jövőben megpróbál befektetőket keresni az egyesület számára.

A fent említett távozó labdarúgók közül Tokody Tibor a Bundesliga II éllovasához, az Oberhausen csapatához készül, Rósa viszont a korábbi hírekkel ellentétben valószínűleg mégsem Pécsre igazol. "Sikerült megállapodnunk az Újpest vezetőivel, így közös megegyezéssel szerződést bontunk" - jelentette ki Rósa. "Hivatalosan hétfőn írjuk alá a papírokat, addig Újpesten tréningezek. Ugyanakkor az korántsem biztos, hogy Pécsre igazolok, hiszen akad több ajánlatom is. Jövő hét közepén dől el, melyik klubban folytatom a pályafutásomat."

"A két klub elvileg megegyezett egymással, azaz én már úgy készülök, hogy tavasszal Oberhausenben futballozom" - mondta Tokody Tibor. "Remélem, hozzájárulhatok ahhoz, hogy a csapat kiharcolja az élvonalba kerülést. Szeretnék úgy játszani, hogy neves európai klubok is felfigyeljenek rám. Jelenleg éppen a munkavállalási engedélyemet intézzük, hiszen Németországban hivatalosan január 31-én, azaz szombaton éjfélkor jár le az átigazolási időszak. Hét végére már aláírt szerződéssel szeretnék visszatérni Magyarországra, hogy aztán hétfőn már Oberhausenben készülhessek a keddi tavaszi nyitányra, mivel Jörn Andersen, a csapat norvég edzője szeretné, ha a Bielefeld elleni keddi bajnokin már pályára lépnék. Örülök, hogy végre rendeződött az ügyem, ám sohasem felejtem az Újpesten töltött szép éveket, folyamatosan figyelemmel kísérem a lilák szereplését, s szurkolok Kovács Zoliéknak a minél jobb helyezésért."

Bánki József