Vágólapra másolva!
A debreceni teremtornán Lothar Matthäus felkereste a hazaiak öltözőjét, ahol a válogatottjelöltekkel is elbeszélgetett - többek között Sándor Tamással is, aki korábban kijelentette, hogy a jövőben csak a DVSC-ben kíván szerepelni. A Loki kiválósága elmondta: jólesett neki a kapitány érdeklődése, kissé el is bizonytalanodott, ám nem változtatta meg az elhatározását, és a jövőben átengedi a helyet a fiataloknak a válogatottnál.

- Meglepte a kapitány személyes érdeklődése?
- Inkább úgy mondanám, hogy jólesett. Amikor Lothar Matthäus jelezte, hogy számít rám, bevallom, kissé elbizonytalanodtam, mégsem változtattam meg a döntésemet.

- Miért nem tudta jobb belátásra bírni Matthäus?
- Nem rajta múlt, hiszen, mint mondtam, komoly elismerésnek tartom a megkeresését, viszont úgy érzem, már nem biztos, hogy tudnék segíteni a válogatottnak, erre a fiatalokat alkalmasabbnak tartom. A jövőben mindenekelőtt a klubcsapatomra szeretnék koncentrálni, mivel bajnokságot akarok nyerni és az UEFA-kupában minél tovább menetelni.

- Matthäus mit szólt az elhatározásához?
- Korrekt volt, tudomásul vette, nem feszegette a lemondásom okait, s talán örült is, hogy személyesen meg tudtuk mindezt beszélni.

- Velünk azért megosztaná az említett okokat?
- Egyértelműen nem a korom miatt mondtam le a válogatottságot, elvégre még mindig csak huszonkilenc éves vagyok. Korábban viszont, amikor életem talán legjobb formájában voltam - például izraeli légióskodásom időszakában -, nem vettek számításba a keretnél, amitől nagyon elkeseredtem. Mindez mély nyomokat hagyott bennem, ráadásul Lothar Matthäus sem ismerhet, nem láthatott még futballozni, a negyvenes keretbe való jelölésem tehát elsősorban megelőlegezett bizalom. Ismétlem, örültem, amikor megkeresett, ám szerintem a fiatalok többet tudnak segíteni a válogatottnak, mint én, s nagyon szurkolok majd a csapatnak, valamint Lothar Matthäusnak.

Bánki József