Vágólapra másolva!
Volt már jobb kedvében is Csank János, ettől függetlenül a Videoton vezetőedzője bizakodva várja a tavaszi idényt. A tabella hetedik helyén álló fehérváriak trénere a siófokiak tartozása okán bosszús, ugyanakkor megkeresésünkre kijelentette, nehogy félreértés essék, nem a pénzére, hanem a "pénzecskéjére" vár, a Viditől pedig a hat közé kerülést reméli tavasszal.

"Néhány játékosomnak és nekem valóban tartozik a siófoki klub, ami elsősorban nem is az anyagiak, hanem az erkölcsiség miatt bosszantó" - kezdte Csank János. "Tavaly ugyanis a futballistákkal együtt elfogadtuk a szerződésünk karcsúsítását, azaz a kialkudott pénzünk nyolcvan százalékáról lemondtunk, sőt a klub nehéz helyzete okán hozzájárultunk a december végi utalásba is, arra azonban nem gondoltunk, hogy ennyi idő után a húsz százalékunkat sem kapjuk meg. Vagyis, félreértés ne essék, nem a pénzünkre, hanem a pénzecskénkre várunk - a tavalyi helytállást figyelembe véve azt hiszem, joggal."

Jelenlegi csapatáról a szakember ezt mondta: "Mi tagadás, erőteljes alapozáson vannak túl a fiúk, most már viszont sorra játsszuk az edzőmeccseket. Egyelőre variálom az összeállításokat, hagyom a játékosokat kibontakozni, azaz még nem szabok meg feszesebb taktikai feladatokat. Keresem az ideális együttest, ami reményeim szerint két héten belül összeáll. Sajnos Risztic teremtornán összeszedett sérülése komolyabb, mint gondoltuk, még Schwarz sem teljesen egészséges, Tereánszky-Tóth lábadozik, az állkapocstörésből felépült Magasföldi viszont már tréningezhet, s bízom abban, hogy a rajton mindenkire számíthatok. Szükség is lesz mindenkire, hiszen kemény fél szezon elé nézünk."

A tavaszt a hetedik helyről kezdő Videoton céljairól Csank így beszélt: "Tavasszal nem hibázhatunk, egyszerűen ott kell lennünk az első hat helyezett között az alapszakasz végén. Még mindig bosszús vagyok, ha az utolsó öt, sikertelen őszi fordulóra gondolok, az eredménytelenségbe persze belejátszott a klub akkori nehéz anyagi helyzete is. Remélem, tavasszal semmi sem jön közbe, s csak a futballra koncentrálva a felsőház tagjai leszünk."

Bánki József