Vágólapra másolva!
A Debreceni VSC-MegaForce-t működtető gazdasági társaság, a DVSC Futball Rt. hivatalos közleményben elítéli, hogy a liga legfőbb fegyelmi testülete hosszú huzavona után, február 20-án visszaadta a Ferencváros labdarúgócsapatának a május 30-ai, hajdúságiak elleni hazai bajnokit követő botránysorozat miatt korábban levont hat pontot.

"Tiltakozunk a Magyar Labdarúgó Liga fellebbviteli bizottságának döntése ellen, mert úgy érezzük, hogy a DVSC játékosait, edzőit olyan sérelmek érték az Üllői úton, amiért a vétkes fél s annak szurkolótábora nem kapta meg a méltó büntetését" - fogalmazott Szilágyi Sándor cégvezető.

Hozzátette: nem olyan áron akarnak bajnokok lenni, hogy a riválisaikat pontlevonásokkal sújtják, de amellett nem mehetnek el szó nélkül, hogy a Ferencváros nem bűnhődik meg a történtek miatt. "Jogászaink átvizsgálnak minden dokumentumot, s ha szükség lesz rá, akkor jogorvoslattal élünk az ügyészségen. A sporttörvény igenis rendelkezik a hasonló esetekben kiszabható büntetésekről, s ezt bárki megnézheti a Magyar Közlöny legutóbbi számában."

Szima Gábor, a debreceni futball rt. elnök-tulajdonosa megjegyezte, még nem tekintik lezártnak az ügyet. "Egyelőre tájékozódunk, milyen jogi lehetőségeink vannak. A fellebbviteli bizottság indoklása nem állja meg a helyét, ez alapján nem csupán a magyar, de az UEFA fegyelmi szabályzata is hibás. Nem a hat pont érdekel minket, nem ezzel akarjuk megelőzni a Ferencvárost. Azt akarjuk, hogy ne legyen kivételezett csapat, ahogy arra a múltban és, úgy tűnik, a jelenben is akad példa" - jelentette ki Szima.