Vágólapra másolva!
Az MLSZ-ben hétfőn kora délután először még úgy döntöttek, hogy a Magyar Labdarúgó Liga versenybizottságának ajánlását elfogadva a hét végén - az eredeti menetrend szerint - a 18. fordulóval folytatódik az élvonalbeli bajnokság. Estére azonban megváltozott a helyzet, s a csapatok kérésére az elnökség végül úgy határozott, hogy a hét végén a 17. fordulóval kezdődik az NB I tavaszi idénye.

A rossz pályaviszonyok miatt a Magyar Labdarúgó Liga Versenybizottsága döntött ugyan a múlt heti forduló törléséről, ám ugyanez a testület a versenyszabályra hivatkozva meghozta határozatát, amit meg is küldött az MLSZ illetékeseinek, amely szerint a 18. körrel folytatódna a bajnokság.

Az MLL a kiírásnak megfelelően március 24-ére halasztotta volna el a 17. fordulót, ám ezzel szemben a klubok a hétvégi fordulóban a 18. helyett a 17. forduló párosításának megfelelően szerettek volna játszani, és nem később bepótolni a nyitányt, hanem eggyel csúsztatni az elkövetkezendő találkozókat.

A ligában történt megbeszélésen az MLSZ, a játékvezetői testület képviselői is megjelentek, ám döntésre - többek között a kipostázott bíróküldés miatt - nem került sor. Hétfőn délután aztán dr. Szieben László, a liga elnöke látogatást tett az MLSZ Róbert Károly körúti székházában, ahol az ügyben egyeztetett dr. Bozóky Imre elnökkel is.

Az MLSZ-ben aztán először úgy döntöttek, hogy a 18. fordulóval folytatódik az élvonalbeli bajnokság, később a grémium a klubok és a közvetítési jogokat birtokló RTL Klub televízió együttes kérésére viszont úgy határozott, hogy mégis a 17. fordulóval kezdődhet meg a tavaszi idény.

"A tavaszi szezonban így minden kör egy héttel eltolódik" - mondta a hétfői határozathozatal után a távirati irodának Szieben László ligaelnök.

Az UEFA-kupa harmadik fordulójában érdekelt Debrecen összecsapását a Videoton ellen a 17. körből már korábban elhalasztották március 10-re vagy 17-re.

A 17. forduló műsora:
március 6., szombat:
Békéscsabai Előre FC - Balaton FC 14 ó
Újpest FC - Győri ETO FC 18 ó
MTK Hungária - Lombard FC Haladás 18 ó
Zalaegerszegi TE - Pécsi MFC 18 ó
március 7., vasárnap:
Matáv-Sopron - Ferencvárosi TC 14 ó

Bánki József