Vágólapra másolva!
Mark Hughes szövetségi kapitány jó eredményt és teljesítményt vár a walesi labdarúgó-válogatottól a szerda esti budapesti barátságos mérkőzésen. Lothar Matthäus magyar kapitány csak a mérkőzés előtt hirdeti ki kezdőcsapatát.

"Nem zavar különösebben, hogy tízen lemondták a szereplést, mert így is jó futballisták alkotják az együttest" - jelentette ki Mark Hughes a keddi, budapesti sajtótájékoztatón. "Nagyon várjuk a találkozót, amely fontos állomása a világbajnoki selejtezőre történő felkészülésnek. Bízom a jó eredményben, de tudom, hogy nehéz összecsapás vár ránk. Nyilvánvaló, hogy a magyarok bizonyítani akarnak, hiszen új a szövetségi kapitányuk, s a keret is átalakult."

A korábbi kiváló csatár elárulta, hogy számos videofelvételt megtekintett a magyarok korábbi találkozóiról. "Tudom, hogy megfiatalodott a hazaiak kerete az Európa-bajnoki selejtezőkhöz képest. Kollégám, Lothar Matthäus kísérletezik, számos variációt próbál ki" - jegyezte meg a walesi szakvezető. Hozzátette: az eredmény mellett a mutatott teljesítményt is fontosnak tartja. "A számos hiányzó ellenére nem csökkent az önbizalmunk" - szögezte le a szakember.

Döntetlen vagy harcos vereség?
Olvasóinkat arról kérdeztük, mire megy a Matthäus-csapat Wales ellen. "Nyögünk-nyelünk, ikszelgetünk" - így véli a közel háromezer voksoló majd' 30 százaléka, míg harcos vereségre, de biztató jelekre számítanak 26 százaléknyian. "Giggs-oktatófilm, súlyos zakó" - így gondolkodott a szavazók több mint egynegyede, olvasóink 18 százaléka pedig arra klikkelt, hogy "tanítgatjuk a walesi bárdokat".


A január 25-én elhunyt Fehér Miklós emlékmérkőzése szerdán 20.15 órakor kezdődik, a játékvezető a német Florian Meyer lesz.

A várható magyar kezdőcsapat:
Babos Gábor - Komlósi Ádám, Stark Péter, Bodor Boldizsár - Bodnár László, Molnár Balázs, Lisztes Krisztián, Lőw Zsolt - Gera Zoltán - Szabics Imre (Kenesei Krisztián), Torghelle Sándor.

A walesiek várható kezdőcsapata (zárójelben: válogatottság/szerzett gól):
Paul Jones (37/0) - Rob Edwards (3/0), Danny Gabbidon (9/0), Andy Melville (62/3) vagy Robert Page (32/0), Ben Thatcher (0/0) - Jason Koumas (8/0), Carl Robinson (14/0), Robbie Savage (34/2), Gary Speed (80/6) - Robert Earnshaw (10/6), Neil Roberts (0/0) vagy Gareth Taylor (13/1)