Vágólapra másolva!
Budapesten játszik április végén az ötszörös világbajnok brazil labdarúgó-válogatott. Így akár olyan világklasszisokat láthatunk a Puskás-stadionban focizni, mint Ronaldinho, Cafu, Ronaldo, Roberto Carlos vagy Kaká. Brazília mostanáig csak egyszer, 1986-ban játszott Budapesten, akkor a zöld-sárgák 3-0-ás vereséget szenvedtek.

A Brazil Labdarúgó Szövetség pénteken jelentette be, hogy a brazil válogatott április 28-án Budapesten, majd május 25-én Barcelonában játszik barátságos mérkőzést.

Carlos Albert Parreira szövetségi kapitány mindkét találkozót felkészülésnek tekinti a 2006-os világbajnokság selejtezőjének következő, Brazília számára rendkívül fontos fordulójára.A brazil válogatott június másodikán Belo Horizontéban a dél-amerikai selejtezőben jelenleg élen álló Argentínát fogadja, majd négy nappal később Santiago de Chilében a chilei válogatottal találkozik.

A brazil válogatott vezeti a világranglistát, a magyarok csupán a 67-dik helyen állnak. Mindenesetre a brazilok eddig még soha sem tudták legyőzni a magyar nagyválogatottat. Először az 1954-es világbajnokságon kerültünk össze: akkor az aranycsapat 4-2-re kiverte a brazilokat a negyeddöntőből. A következő összecsapásra az angliai vb-n, 1966-ban került sor. Akkor 3-1-re mostuk le a brazil válogatottat (többek között Farkas káprázatos kapásgóljával), így ők óriási meglepetésre nem jutottak tovább a csoportból. A brazil mérleget egy 0-0-ás döntetlen javítja, amelyet hazai pályán harcoltak ki a magyarokkal szemben 1970-ben. 1986-ban pedig a Népstadionban barátságos mérkőzésen 3-0-ra vertük meg a világ legnépszerűbb csapatát.